Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Oficial NATO: Un atac nuclear rusesc ar declanșa un „răspuns fizic” al NATO

Ziua 231 a invaziei: Rusia a lovit din nou orașele ucrainene, NATO monitorizează forțele nucleare ale Rusiei, iar SUA promit Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. Zelenski exclude discuțiile cu Putin

Principalele informații ale zilei

08:19 12.10.2022

Ministerul britanic al Apărării: 60% dintre dronele iraniene lansate luni de Rusia au fost doborâte

Ministerul Regatului Unit al Apărării a publicat cea mai recentă actualizare a situației din Ucraina, în care raportează că 60% dintre dronele „Shahed” lansate de Rusia pe 10 octombrie au fost distruse în aer. Dronele sunt fabricate în Iran.

„Aceste UAV-uri sunt lente și zboară la altitudini joase, ceea ce face ca aeronavele singure să fie ușor de vizat folosind apărarea antiaeriană convențională. Există o posibilitate realistă ca Rusia să fi obținut un oarecare succes atacând cu mai multe UAV în același timp”, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.

08:14 12.10.2022

Putin va participa la summitul de cooperare economică Asia-Pacific – raport

Președintele rus Vladimir Putin a acceptat o invitație de a participa luna viitoare la summitul de cooperare economică Asia-Pacific de la Bangkok, potrivit unui raport din Bangkok Post, care citează o sursă de securitate anonimă.

Atât summiturile G20, cât și Apec vor avea loc în Asia de Sud-Est în noiembrie, cu adunări umbrite de războiul din Ucraina. Reuniunile ministeriale desfășurate în ultimul an au fost afectate de confruntări și retrageri¸ scrie The Guardian.

Se presupune că Xi Jinping, Vladimir Putin și Joe Biden vor participa la summitul G20 de la Bali între 15 și 16 noiembrie, în timp ce Indonezia l-a invitat și pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să participe. Apec va avea loc pe 18 și 19 noiembrie.

Marți, Lavrov a spus că Putin nu va refuza o întâlnire cu Biden în Bali. Vorbind la televiziunea de stat rusă, el a spus că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul despre războiul din Ucraina, dar nu a primit încă „oferte serioase” de negociat. La rândul său, președintele Joe Biden nu a exclus o întâlnire cu Vladimir Putin la G20.

07:51 12.10.2022

Membrii NATO și aliații reuniți miercuri la Bruxelles se vor concentra probabil pe furnizarea de sisteme suplimentare de apărare aeriană Ucrainei, a declarat ambasadorul SUA la NATO.

07:48 12.10.2022

FMI: Exporturile de energie par să ajute Rusia să depășească sancțiunile occidentale

Moscova afirmă că inflația este în scădere și ocuparea forței de muncă este practic plină, contrazicând predicțiile privind o catastrofe de la mulți experți financiari, scrie AFP.

Fondul Monetar Internațional a susținut marți opinia Rusiei, spunând că recesiunea va fi mai puțin severă decât se aștepta, din cauza exporturilor de petrol și a cererii interne relativ stabile.

FMI a estimat că economia Rusiei se va contracta doar cu 3,4% pe parcursul întregului an, după ce s-a contractat cu 21,8% în trimestrul al doilea la o rată anualizată trimestrială.

Abia pentru luna iunie FMI a prognozat o scădere anuală de 6%.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG