Linkuri accesibilitate

Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești
Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești

Războiul din Ucraina | Putin amenință cu pregătirea de luptă a forțelor nucleare în timpul vizitei lui Zelenski în SUA

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se întâlnește la Washington, cu președintele Joe Biden și se va adresa Congresului american, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia își va atinge obiectivele așa-zisei „operațiuni militare speciale”.

23:34 21.12.2022

Navalnîi spune că liderul grupului Vagner a recrutat zeci de colegi deținuți

Politicianul rus de opoziție, Alexei Navalnîi, deținut în închisoare, spune că liderul notoriului grup de mercenari Vagner, Evgheni Prigojin, a recrutat zeci de deținuți din colonia penală unde este el deținut, în regiunea Vladimir, la 70 de kilometri est de Moscova, scrie Europa Liberă.

Navalnîi, aflat în prezent la izolator, a transmis pe Twitter pe 21 decembrie un alt deținut i-a povestit despre cele două vizite ale lui Prigojin în colonie în ultimele zile.

Prigojin a recrutat mii de deținuți de închisoare din toată Rusia pentru a lupta în războiul lansat de Moscova în Ucraina.

16:35 21.12.2022

Putin promite rușilor că-și va îndeplini obiectivele așa-zisei „operațiuni speciale” în Ucraina

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia își va atinge obiectivele a ceea ce el numește „operațiune militară specială” a Moscovei în Ucraina, adică invadarea ilegală, neprovocată și nedeclarată a Ucrainei, fără ca economia rusească să fie afectată de militarizarea ei.

Vorbind la o conferință de sfârșit de an, Putin a spus că Rusia își va îmbunătăți forțele militare în mod constant și calm, fără a submina calitatea serviciilor sociale pentru poporul rus.

El a spus, de asemenea, că pierderile pe câmpul de luptă din Ucraina au fost „o tragedie comună” și că a continuat să vadă poporul ucrainean ca pe o „națiune frate”, în ciuda „operațiunii militare speciale” a Moscovei, adică în ciuda invadării Ucrainei și atacurilor sistematice asupra infrastructurii civile și energetice care a lăsat în întuneric și frig milioane de ucraineni, dincolo de victimele civile permanente pe care atacurile cu rachete le fac în „națiunea frate”.

Putin a perorat din nou despre „dușmanii Rusiei” care o vor „dezintegrată” și a repetat de câteva ori că Rusia a fost forțată să lanseze acțiuni militare în Ucraina din cauza a ceea ce el a numit „provocările” occidentale.

Vladimir Putin s-a angajat să ofere armatei sale orice va cere în cadrul unei întâlniri cu oficialii militari de top ai Rusiei, în vreme ce războiul din Ucraina intră în a 11-a lună.

Vorbind la Moscova la sesiunea de închidere a consiliului extins al Ministerului Apărării, Putin a spus că nu există „restricții de finanțare” pentru armată. „Țara, guvernul va da tot ce cere armata. Totul”, a adăugat președintele rus.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut ca armata ţării sale să fie extinsă de la actualul milion de militari la 1,5 milioane, pe fondul luptelor din Ucraina.

Vorbind la o conferință de sfârșit de an cu șefii militari ai Rusiei și Putin, a propus, de asemenea, creșterea intervalului de vârstă pentru serviciul militar rusesc obligatoriu pentru a acoperi cetățenii ruși cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani.

15:10 21.12.2022

Putin: Rusia se va asigura că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă


Președintele Vladimir Putin a promis, într-o întâlnire cu înalții oficiali din apărare, că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în așa numita „campanie militară” în Ucraina și a dat asigurări că va oferi forțelor sale armate tot ce au cerut.

În discursul în care a prezentat planurile militare ale țării șefilor apărării de la Moscova, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru ceea ce guvernul va oferi armatei.

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și a îndemnat liderii militari să-și folosească experiența dobândită în lupta în Siria și în Ucraina.

El a mai spus că Rusia trebuie să acorde o atenție specială importanței dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru acțiune în viitorul apropiat.

14:04 21.12.2022

Sirenele antiaeriene au răsunat miercuri în întreaga Ucraină

Anunțul a fost făcut de oficialii locali, potrivit The Guardian. Există informații confirmate despre un nou val de atacuri rusești.

Alarma a fost dată după ce forțele aeriene ruse au ridicat de la sol avioane MiG-31K.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG