Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina | 23 de morți în atacul de la Vinița, în centrul țării, printre care 3 copii. Rachetele, trimise de pe un submarin

Forțele ruse au intrat în Siversk din regiunea Donețk. Continuă luptele grele pentru cucerirea acestei regiuni. Acordul dintre Rusia, Ucraina și ONU pentru relauarea exporturilor de cereale ucrainene ar putea fi semnat săptămâna viitoare. Kievul, reacție dură față de Coreea de Nord.

Principalele informații ale zilei

09:19 14.7.2022

Rusia a încercat să bombardeze Insula Șerpilor cu avioane de luptă Su-27. Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei a transmis că miercuri două avioane de luptă rusești au încercat să lovească insula, dar bombele au aterizat în mare.

09:44 14.7.2022

Proiect: Uniunea Europeană va încuraja ţările membre să reducă cererea de gaze

Uniunea Europeană va încuraja ţările membre să reducă cererea de gaze, stimulând industriile să utilizeze mai puţin acest carburant, în timp ce se pregăteşte pentru posibile reduceri suplimentare ale alivrărilor ruseşti, potrivit unui proiect de plan văzut de Reuters.

Planul Comisiei Europene, care urmează să fie publicat pe 20 iulie, va sugera ţărilor să lanseze stimulente financiare pentru ca firmele să reducă consumul de gaze, să folosească ajutoarele de stat pentru a încuraja industriile şi centralele electrice să treacă la alţi combustibili şi să lanseze campanii de informare pentru a îndemna consumatorii să utilizeze mai puţină încălzire şi răcire.

Măsurile care vizează industria ar putea include licitaţii în care marii consumatori ar primi compensaţii pentru utilizarea gazulelor într-o măsură mai mică, potrivit proiectului, carear putea suferi modificări înainte de a fi publicat.

Guvernele ar trebui, de asemenea, să decidă ordinea în care vor forţa industriile să se închidă în cazul unei situaţii de urgenţă în aprovizionare, se arată în comunicat. Un astfel de ordin ar trebui să ia în considerare cât de esenţiale sunt serviciile unei întreprinderi şi modul în care închiderea acesteia ar afecta lanţurile de aprovizionare.

Acţionând acum, UE îşi propune să acumuleze o cantitate cât mai mult gaze în depozite şi să creeze un tampon de aprovizionare pentru iarnă, când cererea pentruîncălzire va atinge vârfuri.

Rezervele de gaze aflateîn depozitele din UE sunt în prezent la 62% din capacitate, cu mult sub obiectivul blocului de 80% din capacitate, care ar trebui atins până în noiembrie.




10:00 14.7.2022

Ministerul britanic al Apărării: Rușii nu au înregistrat progrese. Vehicule militare și tactici din epoca sovietică

  • În Donbas, forțele ruse continuă să efectueze lovituri de artilerie pe un front larg, urmate de, în unele zone, verificarea atacurilor de către companii mici și unități de dimensiunea plutonului.
  • Cu toate acestea, ei nu au realizat progrese teritoriale semnificative în ultimele 72 de ore și riscă să-și piardă impulsul acumulat după capturarea Lysychansk.
  • Vehiculele învechite, armele și tacticile din epoca sovietică folosite de forțele ruse nu se pretează la câștiguri rapide sau să dea un impuls luptelor decât dacă sunt utilizate în proporție de masa, lucru pe care Rusia nu este în prezent în măsură să îl realizeze.
  • În ciuda discuțiilor din 13 iulie 2022 dintre delegațiile din Ucraina, Rusia, Turcia și ONU privind exporturile de cereale și schimburile de prizonieri negociate cu succes recent, perspectivele unor discuții mai ample pentru a pune capăt conflictului rămân scăzute.
10:15 14.7.2022

Rușii lovesc zone populate din regiunea Luhansk și Donețk

Inamicii au lansat 12 rachete și lovituri aeriene asupra zonelor populate de la granița regiunii Luhansk și a regiunii Donețk, a scris guvernatorul Ucrainei în regiune Luhansk, Serhai Haidai.

Atacurile masive de artilerie și mortiere continuă. Rușii încearcă să pătrundă spre Siversk și să deschidă calea către Bakhmut, motiv pentru care distrug tot ce se află în fața lor. Acum sunt în ofensivă în direcția lui Verkhnokamyansky, spune Haidai.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG