Linkuri accesibilitate

În atacul asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv au murit în luna martie 35 de persoane și au fost rănite cel puțin 130.
În atacul asupra centrului de antrenament militar de lângă Iavoriv au murit în luna martie 35 de persoane și au fost rănite cel puțin 130.

Războiul din Ucraina | Baza de la Iavoriv, aflată la granița cu Polonia, atacată cu rachete din Marea Neagră. Răpiri în masă la Melitopol

Sievierodonețkul va fi părăsit de trupele ucrainene pentru a nu fi încercuite de cele rusești. Aproximativ 12.000 de civili rămân în oraș, dintr-o populație antebelică de 160.000. La Melitopol, ocupat de ruși, au loc răpiri în masă.

Informațiile zilei pe scurt

21:56 25.6.2022

Forțele ruse au preluat controlul deplin asupra orașului Sievierodonețk

Forțele ruse au preluat controlul deplin asupra orașului ucrainean Sievierodonețk și orașului Borivske, a declarat sâmbătă un înalt oficial al ministerului apărării într-un comunicat.

Oficialii ucraineni au anunțat că trupele lor s-au retras din Sievierodonetsk după o luptă prelungită cu trupele obișnuite rusești și luptătorii din autoproclamata Republică Populară Lugansk (LPR).

„Ca urmare a operațiunilor ofensive de succes, unitățile miliției populare din LPR, cu sprijinul trupelor ruse au eliberat complet orașele Severodonețk și Borivske”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov .

El a spus că atacul a zădărnicit ceea ce el a numit o încercare ucraineană de a transforma fabrica chimică Azot a orașului într-un centru încăpățânat de rezistență.

Konașenkov a spus că luptătorii LPR controlează acum fabrica, unde se adăpostiseră câteva sute de cetățeni. Nu a făcut nicio mențiune despre soarta lor.

21:28 25.6.2022

Grecia a suspendat cererile de viză pentru ruși

Grecia a suspendat cererile de viză pentru ruși, a anunțat Asociația Tour Operatorilor din Rusia.

Rușii nu vor mai putea solicita viză pentru Grecia din 27 iunie, a informat agenția de știri de stat rusă RIA.

Grecia se alătură altor câteva țări europene în suspendarea cererilor de viză, de la invadarea Ucrainei, inclusiv Bulgaria și Spania. Grecia încetase deja să mai elibereze rușilor așa-numitele „vize de aur” – permise de ședere pentru investiții.

19:08 25.6.2022

Zeci de luptători polonezi uciși în regiunea Donețk

Forțele ruse au ucis zeci de luptători polonezi în regiunea de est Donețk, potrivit ministerului apărării ucrainean.

Se spune că „până la 80” de luptători polonezi au fost uciși în „lovituri de precizie” asupra fabricii de zinc Megatex din Kostyantynivka, relatează AFP.

Autoritățile ruse au îndepărtat un steag polonez dintr-un memorial pentru miile de polonezi uciși de Uniunea Sovietică în timpul masacrului de la Katyn din 1940, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Varșovia din cauza războiului din Ucraina.

19:06 25.6.2022

Sistemele de rachete furnizate de SUA funcționează deja și ating ținte în zonele Ucrainei ocupate de ruși

Sistemele de rachete furnizate de SUA funcționează deja și ating ținte în zonele Ucrainei ocupate de ruși, a declarat sâmbătă șeful statului major ucrainean.

„Artileria Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit cu pricepere anumite ținte - ținte militare ale inamicului pe teritoriul nostru, ucrainean”, a scris șeful statului major al Ucrainei, Valeri Zalujnîi, pe Telegram.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG