Linkuri accesibilitate

Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.
Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.

Războiul din Ucraina | Macron vine în vizită în România. Sute de soldați ucraineni uciși zilnic pe front

Ucrainenii rezistă cu greu în Severodonețk și solicită Occidentului furnizarea urgentă de armament. Kremlinul a declarat că nu s-a ajuns la niciun acord cu Turcia privind transporturile de cereale ucrainene peste Marea Neagră.

14:07 10.6.2022

Serghei Lavrov: Cetățenii străini condamnați la moarte au comis crime în Donețk

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susținut vineri că cei doi britanici și un marocan condamnați la moarte în așa-zisa Republică Populară Donețk au comis crime pe teritoriul statului autoproclamat, transmite Reuters.

”În momentul de față, procesele pe care le-ați menționat se desfășoară pe baza legislației Republicii Populare Donețk, deoarece crimele în cauză au fost comise pe teritoriul RPD”, a susținut Lavrov.

Așa-zisa RPD, unde forțele separatiste au început o campanie militară de desprindere de Ucraina cu sprijinul Moscovei încă din 2014 (anul anexării Crimeei), nu este recunoscută la nivel internațional, fiind în continuare considerată parte a Ucrainei.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, va discuta cu omologul ucrainean, Dmitro Kuleba, despre cazul celor doi cetățeni britanici Aiden Aslin și Shaun Pinner condamnați la moarte într-un simulacru de proces pus la cale de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Truss a denunțat deja procesul, insistând asupra lipsei de legitimitate a așa-zisului tribunal care i-a condamnat pe cei doi, alături de un cetățean marocan, sub acuzația de ”terorism”.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut respectarea normelor de drept internațional în ce privește prizonierii de război, denunțând așa-zisul proces în care doi bărbați britanici și un cetățean marocan capturați în timp ce luptau în armata ucraineană la Mariupol au fost condamnați la moarte de oficiali pro-rusi.

13:21 10.6.2022

Ultimul bilanț al pierderilor Rusiei:

Statul Major al Armatei Ucrainei: Rusia a pierdut 31.900 de soldați (200 în plus față de ziua precedentă).

  • 31.900 soldați
  • 1.409 tancuri
  • 3.450 blindate de luptă
  • 2.438 alte vehicule militare
  • 712 sisteme artilerie
  • 222 sisteme de lansare de rachete
  • 178 elicoptere
  • 212 avioane
  • 572 drone
  • 13 nave maritime
11:56 10.6.2022

Zelenski: Orașele-cheie din Donbas rezistă

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi noapte că situația din orașele-cheie de pe linia frontului din regiunea Donbas este aceeași, „fără schimbări semnificative".

„Severodonețk, Lisiciansk și alte orașe din Donbas, pe care ocupanții le consideră acum ținte cheie, rezistă. În regiunea Zaporojie reușim să zădărnicim planurile ocupanților. Înaintăm treptat în regiunea Harkov, eliberându-ne pământul. Ne menținem apărarea în direcția Nikolaev", a spus Zelenski, potrivit CNN.

11:02 10.6.2022

Rușii au atacat regiunea Dnipropetrov în noaptea de joi spre vineri, 9-10 iunie. Vineri dimineață, ei au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro. O persoană a fost rănită.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG