Linkuri accesibilitate

Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.
Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.

Războiul din Ucraina | Macron vine în vizită în România. Sute de soldați ucraineni uciși zilnic pe front

Ucrainenii rezistă cu greu în Severodonețk și solicită Occidentului furnizarea urgentă de armament. Kremlinul a declarat că nu s-a ajuns la niciun acord cu Turcia privind transporturile de cereale ucrainene peste Marea Neagră.

09:32 10.6.2022

Vladimir Putin: Nicio Cortină de Fier nu va cădea peste economia rusă

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nicio Cortină de Fier nu va cădea peste economia rusă, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident, transmite The Guardian.

Întrebat despre posibilele acorduri cu parteneri precum China și India pe fondul „închiderii” economiei ruse, Putin a declarat, joi, la o întâlnire televizată cu tineri antreprenori, că economia Rusiei va rămâne deschisă. „Nu vom avea o economie închisă, nu am avut una și nu vom avea una. Nu am avut o economie închisă – sau mai degrabă am avut în perioada sovietică, când ne-am izolat, am creat așa-numita Cortină de Fier, am creat-o cu propriile noastre mâini. Nu vom face din nou aceeași greșeală – economia noastră va fi deschisă.”

După ce marile companii și investitori americani și europeni au părăsit Rusia, Moscova a declarat că se va concentra pe dezvoltarea propriei industrii interne și va dezvolta parteneriate cu China, India și puterile din Orientul Mijlociu. „O țară precum Rusia nu poate fi îngrădită”, a adăugat Putin.

10:21 10.6.2022

Liz Truss denunță simulacrul de proces împotriva cetățenilor britanici de ruși

Ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, va discuta cu omologul ucrainean, Dmitro Kuleba, despre cazul celor doi cetățeni britanici Aiden Aslin și condamnați la moarte într-un simulacru de proces pus la cale de separatiștii proruși din estul Ucrainei.

Truss a denunțat deja procesul, insistând asupra lipsei de legitimitate a așa-zisului tribunal care i-a condamnat pe cei doi, alături de un cetățean marocan, sub acuzația de ”terorism”.

O poziție asemănătoare a avut și secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut respectarea normelor de drept internațional în ce privește prizonierii de război,

11:02 10.6.2022

Rușii au atacat regiunea Dnipropetrov în noaptea de joi spre vineri, 9-10 iunie. Vineri dimineață, ei au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro. O persoană a fost rănită.

11:56 10.6.2022

Zelenski: Orașele-cheie din Donbas rezistă

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi noapte că situația din orașele-cheie de pe linia frontului din regiunea Donbas este aceeași, „fără schimbări semnificative".

„Severodonețk, Lisiciansk și alte orașe din Donbas, pe care ocupanții le consideră acum ținte cheie, rezistă. În regiunea Zaporojie reușim să zădărnicim planurile ocupanților. Înaintăm treptat în regiunea Harkov, eliberându-ne pământul. Ne menținem apărarea în direcția Nikolaev", a spus Zelenski, potrivit CNN.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG