Imagini rare cu filtrele ocupanților ruși care-i verifică pe ucraineni la piele de tatuaje patriotice
Au apărut imagini rare cu procedura de filtrare rusă aplicată ucrainenilor în teritoriile ocupate de Rusia, relatează Euromaidan.
În videoclip, ocupanții ruși pot fi văzuți cerând ucrainenilor să se dezbrace și examinându-i pentru tatuaje patriotice pe străzile Mariupol.
Atac cu rachete rusești la Zaporojie. 14 civili, răniți
Cel puțin 14 civili au fost răniți după ce rachetele rusești au lovit o întreprindere din Zaporojie pe 13 iulie, relatează Kiev Independent.
Salvatorii se află în prezent la fața locului, unde două rachete rusești au deteriorat grav instalațiile întreprinderii, au declarat autoritățile locale.
Noi discuții ruso-ucrainene săptămâna viitoare pe tema grâului
Rusia și Ucraina vor purta noi discuții în Turcia săptămâna viitoare cu privire la soluționarea disputei lor privind blocarea exporturilor de cereale, a declarat miercuri ministrul turc al apărării.
„S-a convenit ca delegațiile ruse și ucrainene să se întâlnească din nou în Turcia săptămâna viitoare”, a spus Hulusi Akar într-o declarație după primele discuții de la Istanbul între delegațiile rusă și ucraineană.
Akar a spus că delegațiile celor două țări au convenit asupra „controalelor comune” în porturi și modalităților de „asigurare a siguranței rutelor de transfer” peste Marea Neagră.
El a sugerat că un acord final privind eliberarea a aproximativ 20 până la 25 de milioane de tone de cereale, blocate în prezent în porturile ucrainene de armata rusă, ar putea fi anunțat săptămâna viitoare.
„La această întâlnire, pe care o vom ține săptămâna viitoare, toate detaliile vor fi revizuite iar munca noastră va fi finalizată cu semnături”, a spus Akar.
Ungaria a declarat miercuri „stare de pericol” din cauza crizei energetice
Ungaria a declarat miercuri „stare de pericol” din cauza crizei energetice cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia.
Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat un plan în șapte puncte pentru abordarea crizei energetice și a enumerat măsurile după o ședință de cabinet.
„Situația este foarte dificilă peste tot în Europa din cauza războiului și a sancțiunilor”, a spus el, adăugând că noul plan va intra în vigoare în august.
Guvernul va intensifica producția internă de gaze naturale de la 1,5 la 2,0 miliarde de metri cubi, în timp ce caută alte surse de gaz.
De asemenea, va impune o interdicție de export a surselor de energie precum lemnul de foc și va crește producția internă de cărbune lignit. În plus, guvernul va redeschide o centrală la Matra și va extinde funcționarea centralei nucleare Paks de lângă Budapesta.
Oamenii care consumă mai mult decât media cantităților de energie vor trebui să plătească pentru aceasta la prețul pieței, mai degrabă decât la tarifele de stat puternic subvenționate. Acest lucru ar putea afecta până la un sfert din populație, a spus Gulyas.
Ungaria importă în prezent 65% din petrol și 80% din gaze din Rusia.