Linkuri accesibilitate

Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus
Rachetele rusești au lovit o piață plină de ucraineni care făceau ultimele cumpărături pentru seara de Crăciun. Președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că-i va elibera de tirania invadatorului rus

Războiul din Ucraina | De Crăciun, Zelenski le promite ucrainenilor că-i va elibera. Hersonul, atacat în Ajun: 10 persoane ucise, 64 răniți

Volodimir Zelenski le-a promis ucrainenilor, în mesajul de Crăciun, că le va reda libertatea. Rusia a atacat centrul Hersonului, de unde în urmă cu o lună evacua locuitorii pe motiv că orașul va fi atacat de Ucraina. Putin susține că este dispus să negocieze, SUA și Ucraina îl contrazic.

20:53 24.12.2022

Șeful șantierului naval specializat în submarine nenucleare a murit subit

Ceremonia de lansare a submarinului diesel-electric „Rostov-pe-Don” la șantierele navale ale Amiralității din Sankt Petersburg, 26 iunie 2014
Ceremonia de lansare a submarinului diesel-electric „Rostov-pe-Don” la șantierele navale ale Amiralității din Sankt Petersburg, 26 iunie 2014

Directorul general al unui important șantier naval rusesc, specializat în construirea de submarine nenucleare, a murit subit sâmbătă, după 11 ani în muncă, transmite Reuters.

Șantierele Navale ale Amiralității, cu sediul în portul de vest din Sankt Petersburg, au anunțat moartea lui Alexander Buzakov într-un comunicat. Lucra la șantier din august 2012.

Principala lui realizare, se spune, a fost păstrarea și consolidarea carnetelor de comenzi ale șantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafață și vehicule de apă adâncă.

Șantierul condus de Buzakov construiește submarine îmbunătățite, propulsate cu motor diesel, de clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ținte militare ucrainene cu Kalibr.

Șantierul naval a spus că Buzakov a absolvit în 1980 și are o experiență de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că avea peste 60 de ani. Sankt Petersburg este orașul natal al președintelui Vladimir Putin.

19:23 24.12.2022

Numărul morților crește la zece în cele 71 de atacuri cu rachete comise de ruși în Ajun asupra Hersonului eliberat. 64 de răniți

UPDATE: Cel puțin 16 persoane au fost ucise și 64 au fost rănite în bombardamentele rusești ale regiunii Herson din sudul Ucrainei sâmbătă, a declarat guvernatorul regiunii, Yaroslav Ianușevici.

Forțele rusești „au deschis focul asupra regiunii Herson de 71 de ori” cu artilerie, sisteme de lansare cu rachete multiple și mortare, a spus Ianușevici.

Printre cei uciși sâmbătă în Herson s-au numărat și trei lucrători ai serviciilor de urgență ucrainene, care au murit când o mină a explodat în timp ce deminau părți din regiunea Herson. „Toți trei au servit cu abnegație și și-au îndeplinit sarcina de a demina teritorii eliberate de inamic din regiunea Herson”, a declarat serviciul de urgență Jîtomîr pe pagina sa de Facebook.

Iuliia Mendel, un fost purtător de cuvânt al prezidențialului ucrainean, a distribuit fotografii cu oameni care așteaptă să doneze sânge în Herson.

***

Atacul rusesc din Ajunul Crăciunului asupra orașului Herson, recent recucerit de Ucraina, a ucis cel puțin 10 persoane, a rănit alte 58 și a lăsat cadavre însângerate pe drum, au declarat autoritățile.

Guvernatorul regional al Hersonului, Yaroslav Ianușevici, a declarat pentru televiziunea națională că numărul morților a crescut la 10, față de șapte și apoi opt raportate anterior, a declarat agenția de presă Interfax Ucraina.

Întors dintr-o călătorie în Statele Unite pentru a obține și mai multe arme pentru a rezista invaziei rusești care a început în urmă cu zece luni, președintele Volodimir Zelenski a publicat fotografii care arată străzi presărate cu mașini în flăcări, geamuri și cadavre sparte, relatează Reuters.

„Cel mai probabil, rețelele sociale vor marca aceste fotografii ca „conținut sensibil”. Dar acesta nu este conținut sensibil – este viața reală a Ucrainei și a ucrainenilor”, a scris el.

„Acestea nu sunt instalații militare... Este teroare, este uciderea de dragul intimidării și plăcerii.”

18:34 24.12.2022

Crește numărul victimelor de la Herson: opt persoane ucise și 58 rănite

Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte 58 au fost rănite în Ajunul Crăciunului în atacul rusesc cu rachete asupra orașului ucrainean Herson, recent eliberat de sub ocupația rusească.
Înainte de a ordona trupelor sale să se retragă din Herson autoritățile proruse au cerut localnicilor să părăsească orașul și să plece în Rusia pe motiv că Ucraina ar pregăti un atac masiv asupra locuitorilor Hersonului. Singurii care au bombardat până acum Hersonul de la retragerea rușilor au fost doar forțele rusești.

13:24 24.12.2022

Opt persoane ucise în atacul de la Herson. 35 de răniți, 16 în stare foarte gravă. Printre ei și o fetiță de 7 ani

Opt persoane au murit și alte 35 au fost rănite, printre care și o fetiță de 7 ani, după un atac rusesc cu rachete asupra unei piețe din Hersonul recent eliberat unde oamenii-și făceau ultimele cumpărători pentru seara de Ajun.

16 dintre cele 35 de persoane rănite sunt în stare foarte gravă, a anunțat Kirilo Timoșenko, adjunct al șefului biroului președintelui ucrainean.

O altă persoană a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu mortiere asupra Harkovului, un bărbat de 72 de ani, iar o femeie de 74 de ani a fost transportată la spital cu răni provocate de schije.

Sâmbătă, sirenele de raid aerian au sunat din nou în regiunea Herrson, precum și la Kiev, Luhansk, Harkov, Donețk, Zaporojie și alte șapte regiuni.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG