Linkuri accesibilitate

Localnicii curăță resturile din centrul cultural distrus în bombardamente la începutul acestei luni, în timp ce invazia Rusiei în Ucraina continuă, în satul Byshiv din afara Kievului, Ucraina, 24 martie 2022. REUTERS/Marko Djurica
Localnicii curăță resturile din centrul cultural distrus în bombardamente la începutul acestei luni, în timp ce invazia Rusiei în Ucraina continuă, în satul Byshiv din afara Kievului, Ucraina, 24 martie 2022. REUTERS/Marko Djurica

Războiul lui Putin în Ucraina | Mină descoperită de turci în Marea Neagră. Arde un depozit de combustibil de lângă Liov

După o lună de la începutul războiului, oficiali ai Armatei Ruse spun că și-au începlinit obiectivele și se vor concentra pe Donbas.

Un depozit de combustibil din apropierea Liovului se pare că a fost lovit de forțele ruse.

Vitali Kliciko anunță noi restricții în Kiev, de sâmbătă seară, până luni dimineață.

Alarma privind avertizarea de atac aerian a răsunat sâmbătă dimineață la Kiev, în Kirovohrad, în Zaporojie, Dnipro, în Harkiv și Sumi.

UK: „Peste 12 milioane de oameni au în prezent nevoie de asistență umanitară în toată Ucraina.”

Emanuel Macron anunță o operațiune umanitară comună cu Grecia pentru ajutorarea locuitorilor din Mariupol și extragerea celor care doresc acest lucru.

Armata ucraineană susține că generalul rus Iavov Rezanțev a fost ucis în luptele de la Herson. Ar fi al șaptelea general rus dela începutul războiului.

Serghei Rudskoy, prim-adjunct al șefului Statului Major al Rusiei susține că potențialul de luptă al forțelor armate ale Ucrainei a fost redus semnificativ și că, de aceea, armta rusă se va concentra pe eliberarea Donbasului.

Cel puțin 300 de persoane au murit în urma bombardării teatrului din Mariuopol.

19:34 26.3.2022

Un depozit de combustibil de lângă Liov este în flăcări după ce trei explozii au fost auzite în cursul serii, iar pompierii se chinuie să stingă flăcările. Într-o postare pe Twitter, primarul Andriy Sadovyi spune că infractructura locuibilă din zonă nu a fost afectată. Locuitorii unui cartier din apropiere sunt și ei afară în stradă pentru a aștepta indicații și informații. Sadoyvi i-a sfătuit pe locuitori să rămână în adăposturi până când alarma aeriană se oprește.

17:51 26.3.2022

O echipă a CNN aflată la fața locului a văzut fum ridicându-se din spatele unui deal din apropierea orașului Ucrainean Liov, în vestul Ucrainei, sâmbătă după-amiază, după o serie de trei explozii.

„Nu vedem nicio lovitură în oraș în sine, ci fum care se ridică de la orizont în spatele dealului, după trei explozii mari”. Anterior, echipa CNN a auzit sirene de raid aerian.

Președintele american Joe Biden se află la Varșovia, care se află la 400 de kilometri de Liov.

16:29 26.3.2022

O mină al cărei odgon s-a rupt şi care a fost luată de valuri a fost descoperită la intrarea pe coasta la Marea Neagră a Strâmtorii Bosfor, la Istanbul, scrie sâmbătă presa turcă citată de AFP.

Reuters spune că că Armata turcă a dezamorsat deja mina, iar explozia puternică s-a auzit în nord-estul Istambulului. Rusia ar fi anunțatîn urmăcu câteva zile că o parte din minele din porturile ucrainene s-au pierdut în mare.

15:33 26.3.2022

Președintele SUA JoeBiden a fost primit sâmbătă după-amiază de omologul său polonez, Andrzej Duda, în ultima zi a turnerului din Polonia, Convorbirile au în prim-plan invazia rusă din Ucraina.

Delgațiile celor două state dunt compuse din secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin, respectiv miniştrii de externe Zbigniew Rau şi apărării Mariusz Blaszczak.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG