Marina ucraineană confirmă că a distrus o navă rusească în apropierea orașului Berdiansk
O scurtă declarație dată pe Facebook a fost însoțită de fotografii și videoclipuri cu focul și urme groase de fum în port.
Alte videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare arată, de asemenea, distrugerea navei.
Surse ucrainene susțin că Bayraktar TB2 UAV a lansat rachete care au scufundat Nava rusă de aterizare Orsk în Berdiansk.
Videoclipul arată urmările imediate cu două nave de asalt clasa Ropucha navigând în grabă, una având un incendiu pe punte.
Dacă afirmațiile ucrainene sunt adevărate, aceasta ar putea fi prima dovadă că o dronă ucraineană a scufundat o navă masivă rusească.
China neagă că ar fi știut de intenția Rusiei de a invada Ucraina
Afirmațiile potrivit cărora China a ignorat avertismentele SUA despre intenția Rusiei de a invada Ucraina sunt complet false și inventate pentru a „scăpa de responsabilitate și a defăima China”, se arată într-un comunicat al Ministerului chinez al Apărării, preluat de The Guardian.
Oficialii chinezi au negat anterior și informațiile potrivit cărora Beijingul i-ar fi cerut Moscovei să amâne invadarea Ucrainei până după Jocurile Olimpice de iarnă.
Macron, la summitul UE: urmează o criză alimentară
Președintele Franței, Emmanuel Macron, avertizează cu privire la o criză alimentară care se profilează din cauza războiului din Ucraina, pentru că și Rusia și Ucraina sunt mari exportatoare de alimente de bază, iar producția a fost grav perturbată de război.
El spune că anumite țări, în special din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord sunt dependente în special de exporturile ucrainene și rusești.
Situația va fi și mai gravă într-un an și jumătate, pentru că fermierii ucraineni nu vor putea însămânța noi culturi.
El solicită țărilor occidentale și organizațiilor internaționale să se mobilizeze împotriva crizei care se apropie.
ONU cere oprirea imediată a războiului din Ucraina. Rezoluția nu este obligatorie
Adunarea Generală a ONU a adoptat o nouă rezoluție, fără caracter obligatoriu, care cere oprirea „imediată” a războiului Rusiei în Ucraina.
Rezoluția solicită, de asemenea, acces la ajutor și protecție civilă în Ucraina și critică Rusia pentru că a creat o situație umanitară „îngrozitoare”, după ce a invadat țara civilă în urmă cu o lună.
La votul de la sediul ONU din New York, 140 de țări au votat pentru și 38 s-au abținut.
Cinci țări au votat împotriva măsurii - Rusia, Siria, Coreea de Nord, Eritreea și Belarus.
Pe 2 martie, NATO a cerut Rusiei să înceteze imediat utilizarea forței.