Linkuri accesibilitate

Războiul mesajelor. Dăncilă: Iohannis, dictator, extremist si comunist. Iohannis atacă PSD, dar nu-i pronunță numele


Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, adversari în turul doi al alegerilor, se confruntă de la distanță.
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, adversari în turul doi al alegerilor, se confruntă de la distanță.

Refuzul președintelui Iohannis de a participa la o dezbatere cu adversara sa din turul al doilea al alegerilor a dus la un razboi al declarațiilor de la distanță. Dacă Viorica Dăncilă îl atacă zilnic și tot mai agresiv pe președinte, acesta răspunde acuzând doar PSD,  fără să-i pronunțe numele.

Campania PSD și a Vioricăi Dăncilă a devenit pe zi ce trece tot mai agresivă și țintește câteva teme îndreptatate împotriva lui Klaus Iohannis, de natură a-l decredibiliza în ochii alegătorilor.

Iohannis, dictator și extremist

La fiecare ieșire în spațiul public, Viorica Dăncilă dar și alți vectori de imagine de la PSD îl acuză pe președintele Iohannis are un ”discurs extremist, antidemocratic și antieropean”.

”Avem un președinte antieuropean, un președinte dictator care vrea să ne întoarcă în comunism. Președintele Iohannis are discursuri extremiste.”

Victimizare cu procurori

În ultimele două zile, Viorica Dăncilă îl acuză indirect pe Klaus Iohannis, pornind de la o declarație a lui Rareș Bogdan, că vrea să o dea pe mâna procurorilor și să îi pună cătușe, motiv de îngrijorare și pentru alți români.

”Românii se tem pentru ziua de mâine, românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune candidatul Iohannis mâine-poimâine li se flutură în faţă şi lor cătuşele".

”Este inadmisibil să spună un partid pe cine vor chema procurorii la audieri și să nu țină cont de independenta justitției. Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze”.

„Dacă vorbești despre anumite lucruri sau nu ești de acord cu ce face (Klaus Iohannis – n.r.) imediat mergi în fața procurorilor”.

Iohannis vrea dispariția PSD și altor partide

Este una dintre temele preferate de atac, Dăncilă acuză că Iohannis și-a făcut un scop din a distruge PSD, ceea ce li se poate întâmpla și altor partide care nu sunt pe gustul președintelui.

„Lupta bolnavă cu PSD, singura miză a candidatului Iohannis, singurul lucru pe care-l are în vedere fiind dispariţia PSD, exterminarea acestui partid. Atunci ne întrebăm: dacă mâine nu va fi de acord cu USR, cu PMP, cu UDMR, va vrea să dispară şi aceste partide de pe eşichierul politic? Cred că este lupta cu cetăţeanul, cu libertatea cetăţeanului de a-şi alege candidatul”.

Fake- news

Ultimele zile abundă în fake-news-uri lansate de PSD sau de diverși lideri ai partidului, care îi au ca țintă pe președinte, ministrul de finanțe, Florin Cîțu, și alianța USR-PLUS.

Mesajele principale sunt legate de perspectiva tăierii pensiilor și a salariilor și de dosarele penale pe care le-ar avea Iohannis ( 17 la număr).

Florin Cîțu susține pe Facebook că este victima unui fake news marca PSD. O fotografie care imită contul său de Facebook a fost trucată cu o postare în care Cîțu ar anunța că este în căutarea de modalități pentru „a impozita atât salariile celor aflați în Diaspora, cât și serviciile de transfer gen Wester Union și MoneyGram”.

Femeia-mamă cu pantaloni

Tema femeii care se luptă cu bărbații este una mai veche și apare frecvent în toate discursurile Vioricăi Dăncilă. Ea vine la pachet cu o altă temă, aceea a ”mamei” care are grijă de români ca de ”copiii ei”.

”Şi dacă nu-i este frică de o femeie, atunci să accepte această confruntare. Dacă nu, să-şi ia fustă în loc de pantaloni”.

„ Nu mi-e frică de niciunul dintre ei. Sunt mai puternică decât ei toţi la un loc. Dacă ar fi corect, eu ar trebui să port pantaloni şi ei fustă. Cum nu mi-este frică nici de Klaus Werner Iohannis îi adresez invitaţia candidatului Iohannis la o confruntare unu la unu, o confruntare în care să nu mă mai jignească – am luat destule jigniri de la el”.

„Sunt prima femeie prim-ministru. Când mi-am început activitatea, mulţi îmi spuneau: ceilalţi au rezistat şase luni, tu n-ai să rezişti nici trei luni, Le-am spus atunci: măcar nouă luni că sunt femeie. Iată că a trecut un an şi nouă luni în care am rezistat oricărei jigniri, oricărui obstacol, oricărui blocaj din partea preşedintelui”.

” Îmi doresc că după ce am fost prima femeie prim-ministru al României să fiu prima femeie președinte al României, un președinte care să se comporte că o mamă pentru români, să aibă grijă de fiecare membru al familiei, să aibă grijă de pensionarii din România ca de propriii părinți, să aibă grijă de femeile din România, de copiii din România ca de propriii copii.

„Nici o mamă, din această ţară, să nu îi fie frică că nu va primi salariul sau că îi va fi tăiată alocaţia copilului”.

Klaus Iohannis, doar despre PSD

Strategia președintelui Klaus Iohannis este să nu intre în dialog direct cu Viorica Dăncilă, s-o ignore pe cât se poate. De altfel, explicația pe care a oferit-o pentru refuzul unei dezbateri cu aceasta este aceea că ea reprezintă PSD-ul. Iohannis atacă dur PSD, acuzându-l de toate relele, dat arareori pronunță numele contracadidatei sale.

„Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost premier dat jos prin moțiune, a fost parte activă a tuturor mîrlăniilor PSD-iste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiției, a fost foarte activă cînd a fost vorba să facă zid împotriva unor persoane cu probleme penale, a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor”.

„Nu am de când să răspund la atacurile PSD, dar se vede fața foarte urâtă a PSD, împroașcă venin, minciuni, fake news. Acesta este PSD, așa știu ei să își facă campanie și cred că în acest fel își fac singuri un deserviciu, nu este nevoie să le dăm un răspuns, o să le dea alegătorii un răspuns foarte convingător”.

”Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate. Ne aflăm acum în situaţia în care noul guvern trebuie să găsească soluţii pentru a face România bine. (...)

” Am crezut în unele etape că am scăpat şi de PSD, dar PSD, mereu şi mereu, s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne. Dacă vrem să terminăm în România tranziţia şi să transformăm România într-o ţară modernă şi europeană, trebuie să îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă suficient de lungă şi în acest timp trebuie să guverneze PNL, fiindcă este o forţă enormă. Am dovedit-o”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG