Trei premieri din UE merg marți la Kiev
Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei călătoresc, marţi, la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cu premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, pentru a exprima „sprijinul fără echivoc al întregii Uniunii Europene”, potrivit guvernului polonez, citat de CNN.
Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński, premierul ceh, Petr Fiala, şi premierul sloven, Janez Janša, vor vizita capitala Ucrainei în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, conform unui comunicat publicat marţi de cabinetul prim-ministrului polonez.
„Vizita este organizată în consultare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, se arată în comunicat.
Bruxelles: Al patrulea pachet de sancțiuni pentru Rusia
Consiliul Uniunii Europene a aprobat, marți, al patrulea pachet UE de măsuri sectoriale și individuale împotriva Rusiei.
Ce măsuri cuprinde al patrulea pachet de sancțiuni:
- Interzicerea tuturor tranzacțiilor cu anumite întreprinderi de stat rusești
- Interzicerea furnizării a oricăror servicii de rating de credit, precum și accesul la orice servicii de abonament în legătură cu activitățile de rating de credit, către orice persoană sau entitate rusă;
- Extinderea listei persoanelor care au legătură cu industria de apărare a Rusiei, cărora li se impun restricții mai stricte la export în ceea ce privește bunurile, precum și tehnologia care ar putea contribui la îmbunătățirea tehnologică a sectorului de apărare și securitate din Rusia.
- Interzicerea de noi investiții în sectorul energetic rus, precum și introducerea unei restricții la export pentru echipamente, tehnologie și servicii pentru industria energetică
- Introducerea unor restricții comerciale suplimentare privind fierul și oțelul, precum și bunurile de lux.
În plus, Consiliul a decis să sancționeze oligarhii importanți, lobbiștii și propagandiștii care care răspândesc narațiunea Kremlinului cu privire la situația din Ucraina, precum și companii cheie din sectorul aviației, militar, construcții navale și construcții de mașini.
Mai multe imagini din satelit arată distrugerile imense produse de rușii care au bombardat orașele din Ucraina.
Imaginea de mai jos surprinde incendiile izbucnite în apropierea străzii Fontanna, în estul orașului Mariupol, pe 14 martie 2022.
Mai multe clădiri rezidențiale din Kiev au fost incendiate în urma bombardamentelor
Două clădiri din zonele rezidențiale din Kiev au fost lovite de rachete marți dimineața devreme, potrivit serviciilor de urgență ucrainene, scrie BBC.
O casă privată din Osokorky, dintr-un cartier aflat în Estul orașului, a fost lovită de bombardamente chiar înainte de ora locală 6 dimineața, au arătat serviciile de urgență într-un comunicat.
Un incendiu a izbucnit în clădirea cu două etaje, dar a fost stins la scurt timp după aceea. Nu au fost raportate victime.
La scurt timp după bombardamentul de la Osokorky, un bloc de 10 etaje din Podil, aflat în Nordul orașului, a fost lovit de o altă rachetă, provocând un incendiu la primele cinci etaje ale clădirii. O persoană a fost transportată la spital, au precizat serviciile de urgență.