Linkuri accesibilitate

Soldații ucraineni trag asupra unui grup de echipamente rusești dintr-un obuzier american M777, în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk, 6 iunie 2022
Soldații ucraineni trag asupra unui grup de echipamente rusești dintr-un obuzier american M777, în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk, 6 iunie 2022

Războiul din Ucraina | Donbasul rezistă. Rușii au bombardat o uzină chimică din Severodoneţk

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 109 zi. Orașul Severodonețk este controlat aproape în totalitate de forțele ruse, dar cu toate acestea „Donbasul rezistă”, după cum a declarat președintele Zelenski.

13:05 12.6.2022

Forțele ruse au bombardat regiunea Ternopil

Un atac cu rachete al forţelor ruse asupra oraşului Ciortkiv din vestul Ucrainei a distrus parţial o instalaţie militară şi a rănit 22 de persoane, printre care un copil în vârstă de 12 ani, a declarat guvernatorul regiunii Ternopil duminică.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr si au distrus un depozit cu arme americane şi europene în Ternopil, a relatat agenţia de presă rusă Interfax, potrivit Reuters.

11:15 12.6.2022

Bilanț privind pierderile rușilor

Forțele armate ale Ucrainei arată că, de la începutul invaziei, aproximativ 32.150 de soldați ruși au fost uciși.

De asemenea, Ucraina susține că a distrus aproximativ 1.430 de tancuri, 2.455 de autocisterne și alte echipamente auto, 3.484 de vehicule blindate, aproximativ 1.000 de sisteme de artilerie, sisteme de lansatoare multiple de rachete și alte mijloace de apărare aeriană, 212 avioane, 178 de elicoptere și aproape 600 de drone, 13 nave maritime și 125 de rachete de croazieră.

09:02 12.6.2022

Rușii au bombardat uzina chimică din Severodoneţk, în care se adăposteau civili

Bombardamentele ruse asupra unei uzine chimice din oraşul ucrainean Severodoneţk au cauzat un incendiu puternic în urma scurgerii mai multor tone de ulei de radiator, a anunţat sâmbătă guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, potrivit Reuters. Gaidai nu a precizat dacă incendiul a fost stins. În uzina respectivă se adăpostesc sute de civili.

Serhii Gaidai a adăugat că în Severodoneţk luptele se desfăşoară fără încetare. „Din păcate, artileria inamică atacă, etaj cu etaj, clădiri care sunt folosite ca adăposturi'', a spus el. Anterior, oficialul afirmase că forţele ruse deţin controlul în cea mai mare parte a oraşului Severodoneţk, dar că Ucraina controlează uzina chimică.

Un ucrainean spune că este supraviețuitorul unei execuții rusești | Frații lui au fost uciși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:43 0:00

08:59 12.6.2022

Olaf Scholz, Emmanuel Macron şi Mario Draghi vor merge împreună la Kiev

Cancelarul german Olaf Scholz se va deplasa la Kiev cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Mario Draghi înainte de summitul G7, la sfârşitul lunii iunie, potrivit ediţiei de sâmbătă a publicaţiei Bild am Sonntag, relatează Reuters.

Ziarul a citat surse guvernamentale franceze şi ucrainene. Biroul de presă al guvernului german nu răspuns imediat la o solicitare de comentarii adresată de agenţia de presă Reuters.

Niciunul dintre cei trei lideri nu a mai fost la Kiev de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a încercat să menţină un dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin încă de la începutul războiului.

Atitudinea sa a fost criticată de unii parteneri estici şi de la Marea Baltică, aceştia considerând că subminează eforturile de a-l aduce pe Putin la masa negocierilor.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG