Linkuri accesibilitate

Soldații ucraineni trag asupra unui grup de echipamente rusești dintr-un obuzier american M777, în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk, 6 iunie 2022
Soldații ucraineni trag asupra unui grup de echipamente rusești dintr-un obuzier american M777, în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk, 6 iunie 2022

Războiul din Ucraina | Donbasul rezistă. Rușii au bombardat o uzină chimică din Severodoneţk

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 109 zi. Orașul Severodonețk este controlat aproape în totalitate de forțele ruse, dar cu toate acestea „Donbasul rezistă”, după cum a declarat președintele Zelenski.

11:08 13.6.2022

SUA: Rusia a transformat alimentația în armă de război

Coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby, a declarat pentru CNN că nu există vreo îndoială că Rusia a transformat alimentația în armă de război.

Impactul este unul global, a adăugat el, iar SUA și partenerii internaționali fac toate eforturile pentru a debloca exporturile de cereale din Ucraina.

„Vom resimți probabil și aici [în SUA n.r.] efectele, de aceea ne străduim atât de mult să găsim rute alternative pentru exportul de cereale”, spune Kirby.

Războiul din Ucraina ar putea împinge în pragul foametei sau în condiții de foamete circa 49 de milioane de oameni, potrivit estimărilor ONU.

19:29 12.6.2022

Ministerul Apărării din Anglia a confirmat că un soldat britanic a fost ucis la Severodonetsk

Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost „împuşcat şi ucis” în luptele împotriva forţelor ruse din oraşul ucrainean Severodoneţk, a declarat familia militarului, iar apoi au confirmat oficialii britanicii, după cum scrie BBC.

Jordan Gatley a părăsit Armata Britanică în martie pentru „a-şi continua cariera de militar în alte zone și a ajutat trupele ucrainene să-şi apere ţara împotriva Rusiei, a anunțat tatăl militarului.

18:43 12.6.2022

Primele restaurante McDonald's rebranduite s=au deschis la Moscova

Primele 15 restaurante ale fostului lanţ de restaurante fast-food McDonald’s Corporation s-au redeschis duminică la Moscova, cu un nou patron şi un nou nume, „Vkusno & tochka”, care înseamnă „Delicios şi punct”, a anunţat compania, relatează Reuters.

Luna trecută McDonald's a anunțat închiderea tuturor restaurantelor sale din Rusia, invocând „criza umanitară” și „mediul de business imprevizibil” cauzate de războiul din Ucraina. Compania de fast-food a vândut peste 800 de restaurante omului de afaceri rus Alexander Govor.

18:10 12.6.2022

Stoltenberg: Preocupările de securitate ale Turciei sunt legitime

Preocupările de securitate ridicate de Turcia cu privire la opoziţia faţă de cererile de aderare ale Finlandei şi Suediei la NATO sunt legitime, în contextul în care niciun alt stat aliat NATO nu a fost vizat de mai multe atacuri teroriste, a declarat, duminică, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg într-o vizită în Finlanda, relatează Reuters.

Jens Stoltenberg, aflat în vizită la preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, a afirmat că este important de menţionat că niciun alt aliat NATO nu a fost vizat de mai multe atacuri teroriste decât Turcia şi, prin urmare, preocupările sale trebuie luate în serios.

Suedia şi Finlanda au solicitat să se alăture alianţei militare occidentale în luna mai, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar cererile lor s-au confruntat cu rezistenţa Turciei, care le-a acuzat că sprijină grupările teroriste.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG