Linkuri accesibilitate

Tensiuni la vârful PNL privind posibila cooptare a unor parlamentari PSD


Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, îi cere lui Ludovic Orban să nu permită candidatura pe lista liberalilor a unor foști parlamentari PSD într-un mesaj dur care vine să se adauge acuzațiilor de încurajare a traseismului politic cu care se confruntă liberalii în ultima perioadă.

„Îl atenționez public pe Ludovic Orban și pe colegii mei să înceteze cu traseismul. Îi rog frumos să înceteze cu cel mai josnic trafic de persoane, trafic de sclavi, pentru că este cel mai josnic în democrația românească. Echivalează cu faptul că PNL recunoaște că nu are suficienți oameni și suficient de buni pentru a guverna și este nevoie să ia de la PSD. Îi atenționez public să înceteze orice transfer inclusiv de deputați și senatori pentru că îi voi ataca public, inclusiv pe Ludovic Orban. M-am săturat să tac”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3.

Emilia Meiroșu, deputat de Brăila, s-a înscris recent în PNL după ce a demisionat din rândul social-democraților. Alte demisii recente au venit la Daniel Breaz și Luminița Jivan, demisii care s-ar putea concluziona tot cu o trecere la PSD la PNL. De asemenea, în contextul moțiunii de cenzură, PNL ar fi negociat racolarea unor parlamentari PSD.

„Sunt transferuri mizerabile de oameni care nu au ce căuta în PNL. Nu știu ce le-au promis colegii mei, dar vă spun că nu au ce căuta cei de la PSD pe listele PNL. Îl voi ataca furibund pe orice lider PNL care va pune pe liste parlamentari PSD. Transferurile sunt o boală a democrației. Nu există o chestiune mai gravă pentru democrație decât traseismul politic”, a afirmat, în schimb, Rareș Bogdan despre asemenea treceri din PSD în PNL.

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat că ar putea candida la rândul său pentru un loc în Parlamentul României.

„Am tăcut mai mult decât era cazul, am încercat să fiu un soldat disciplinat. Nu va face oricine ce vrea în PNL, decât dacă își asumă criticile mele. Au făcut prea mult ce au vrut. Poate voi candida la parlamentare.”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Într-o declarație recentă la Timișoara, premierul Orban a condamnat traseismul politic, dar a anunțat că nu va mai întoarce nicio decizie luată deja de PNL.

Sunt decizii care au fost luate. Însă acum nu mai poți întoarce lucrurile. Dar chiar mă deranjează când se arată cu degetul doar către PNL. O să vedeți că toate formațiunile politice au luat candidați de la PNL. Nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri cu sutele de la PNL”, afirma premierul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG