Linkuri accesibilitate

Raluca Turcan: Ne așteptăm ca luni să nu se creeze cvorum pentru respingerea Guvernului și pentru a se face primul pas spre anticipate


Raluca Turcan, vicepremierul României.
Raluca Turcan, vicepremierul României.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că se așteaptă ca luni, pe 24 februarie, când este programat să aibă loc votul de învestire a Guvernului Orban 2, să nu se creeze cvorum pentru respingere și pentru a se face, astfel, pasul spre alegeri anticipate.

„Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate”, a declarat Raluca Turcan, citată de Mediafax.

Raluca Turcan este de părere că PSD „doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”.

În opinia ei, „neprezentarea la Parlament, eschiva la votul din Parlament, practic nu are nicio legătură cu ceea ce aşteaptă oamenii de la parlamentari, şi anume să se ducă la Parlament şi să muncească”.

5 lucruri despre alegerile anticipate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, pe 24 februarie, în plenul reunit al celor două carmere ale parlamentului, boicotând astfel, votul de învestire a guvernului Orban 2.

Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al PSD, cu unanimitate de voturi.

Prin această mișcare a PSD, ar putea să nu fie asigurat cvorumul de ședință, iar guvernul Orban să nu fie învestit. Scopul social-democraților este să întârzie cât mai mult declanșarea a alegerilor anticipate, dorită de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Oficial, social-democrații își motivează decizia prin faptul că așteaptă răspunsul Curții Constituționale la sesizarea pe care au făcut-o Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, în calitatea lor de șef al Camerei Deputaților și al Senatului, împotriva deciziei președintelui Iohannis de a-l desemna pe Ludovic Orban premier pentru a doua oară.

În aceeași zi în care are loc votul de învestire a guvernului, Curtea Constituțională dezbate sesizarea făcută de șefii celor două camere ale parlamentului împotriva desemnării lui Ludovic Orban, pentru a doua oară, ca premier.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG