Linkuri accesibilitate

20 de răniți la Harkov și Odesa în bombardamente cu rachete și drone. Ucraina a atacat regiunea rusă Belgorod


O clădire puternic avariată de un atac cu rachete rusești, în centrul orașului Harkov, Ucraina, 17 ianuarie 2024.
O clădire puternic avariată de un atac cu rachete rusești, în centrul orașului Harkov, Ucraina, 17 ianuarie 2024.

Cel puțin 17 oameni au fost răniți la Harkov și trei la Odesa după atacuri cu rachete S-300 și drone ale Rusiei. Pe de altă parte, Moscova a spus că a respins un atac cu şapte rachete şi patru drone la Belgorod.

Două rachete rusești S-300 au lovit marți seară o zonă rezidențială din centrul Harkovului, al doilea cel mai important oraş din Ucraina.

17 persoane au fost rănite, dintre care două grav, iar mai multe clădiri și case au fost avariate, potrivit guvernatorului regional Oleg Sinegubov.

Echipele de salvare încă scotoceau miercuri dimineață printre mormanele de moloz pentru a găsi dacă mai sunt perosane rănite.

Primarul orașului a descris două „explozii puternice” și a precizat că cel puțin zece locuințe au fost avariate.

Rachetele au lovit „exact acolo unde nu există infrastructură militară și exact acolo unde există de fapt locuințe”, a menționat Ihor Terejov.

Serviciile de urgență ucrainene au adăugat că una dintre rachete a lovit o clădire cu trei etaje care adăpostea anterior un centru medical.

Șeful poliției regionale, Volodimir Timoșko, a declarat pentru postul public de televiziune Suspilne că una dintre rachete a lovit o șosea.

Rusia a lansat asupra Harkovului și 20 de drone de tip Shahed-136/131, iar armata ucraineană a anunțat că a doborât 19 dintre ele.

În noaptea de marţi spre miercuri, un atac rus cu drone a avut loc la Odesa, în sudul Ucrainei.

Trei civili au fost răniţi la Odesa în acest atac, care a avariat și locuințe, a anunţat şeful Administraţiei Militare, Oleg Kiper.

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost rănit de schije de proiectil. O femeie născută în 1955 şi o tânără născută în 1995 au fost rănite”, a precizat el.

Atac ucrainean în Belgorod

Rusia a anunţat, la rândul său, că a respins un atac, miercuri dimineaţa, care a vizat oraşul Belgorod.

„Apărarea antiaeriană a distrus şapte rachete şi patru drone ucrainene”, a spus Ministerul rus al Apărării.

„Potrivit datelor preliminare, nu s-a înregistrat nicio victimă”, a menționat guvernatorul regiunii ruse, Viaceslav Gladkov.

Ucraina bombardează frecvent oraşul rus Belgorod şi satele din zona acestuia. Aceste atacuri s-au multiplicat şi intensificat în ultimele săptămâni, ca represalii faţă de tiruri ruseşti.

Știre scrisă în baza relatărilor News.ro și Reuters.
  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG