Linkuri accesibilitate

Răspunsurile PSD pentru Tăriceanu și Ponta. ProRomânia nu este acceptat la guvernare, însă coaliția cu ALDE continuă


Viorica Dăncilă a respins solicitările ALDE și ale ProRomânia. Urmează decizia lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu
Viorica Dăncilă a respins solicitările ALDE și ale ProRomânia. Urmează decizia lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD a decis că va continua alianța cu ALDE, însă nu acceptă restructurarea Guvernului, ci doar o remaniere. ProRomânia, formațiunea condusă de Victor Ponta, nu este dorită la guvernare, potrivit deciziei CEx de luni.

”Majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Șefa executivului a spus că a avut o întâlnire cu liderul ProRomânia, însă discuția a vizat „o eventuală susținere a PSD”, însă „s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”.

Refuzul PSD de a se asocia cu Victor Ponta vine după o serie de declarații critice ale acestuia, dar mai ales din cauza racolării a peste 20 de parlamentari ai social-democraților la ProRomânia.

Victor Ponta anunțase, cu o seară înainte, că este dispus să intre la guvernare sau să sprijine în Parlament Guvernul Dăncilă.

În privința colaborării cu ALDE, care a cerut redistribuirea portofoliilor din Guvern, Viorica Dăncilă a comunicat că liderul ALDE nu a cerut portofolii în plus. PSD, a adăugat Dăncilă, dorește să continue colaborarea cu ALDE.
„Pentru a avea stabilitate acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a subliniat ea.

Șefa Executivului a mai anunțat și refuzul PSD de a restructura Guvernul, așa cum ceruse ALDE. PSD are, în schimb, intenția să remanieze din nou Guvernul.
„Nu avem în vedere o restructurare în viitorul imediat, dar ne gândim la o remaniere pentru miniștrii care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare”, a spus ea.

Pentru restructurarea Guvernului ar fi nevoie de vot al Parlamentului, care are nevoie de majoritate pentru a fi acceptată. La remaniere, nu este nevoie de un vot în Parlament. Viorica Dăncilă a negat temerea de un eventual vot în Parlament, având în vedere că PSD a „trecut examenul votului” atât la numirea noului președinte al Camerei Deputaților, cât și la moțiunea de cenzură.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG