Linkuri accesibilitate

Răspunsurile PSD pentru Tăriceanu și Ponta. ProRomânia nu este acceptat la guvernare, însă coaliția cu ALDE continuă


Viorica Dăncilă a respins solicitările ALDE și ale ProRomânia. Urmează decizia lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD a decis că va continua alianța cu ALDE, însă nu acceptă restructurarea Guvernului, ci doar o remaniere. ProRomânia, formațiunea condusă de Victor Ponta, nu este dorită la guvernare, potrivit deciziei CEx de luni.

”Majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Șefa executivului a spus că a avut o întâlnire cu liderul ProRomânia, însă discuția a vizat „o eventuală susținere a PSD”, însă „s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”.

Refuzul PSD de a se asocia cu Victor Ponta vine după o serie de declarații critice ale acestuia, dar mai ales din cauza racolării a peste 20 de parlamentari ai social-democraților la ProRomânia.

Victor Ponta anunțase, cu o seară înainte, că este dispus să intre la guvernare sau să sprijine în Parlament Guvernul Dăncilă.

În privința colaborării cu ALDE, care a cerut redistribuirea portofoliilor din Guvern, Viorica Dăncilă a comunicat că liderul ALDE nu a cerut portofolii în plus. PSD, a adăugat Dăncilă, dorește să continue colaborarea cu ALDE.
„Pentru a avea stabilitate acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a subliniat ea.

Șefa Executivului a mai anunțat și refuzul PSD de a restructura Guvernul, așa cum ceruse ALDE. PSD are, în schimb, intenția să remanieze din nou Guvernul.
„Nu avem în vedere o restructurare în viitorul imediat, dar ne gândim la o remaniere pentru miniștrii care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare”, a spus ea.

Pentru restructurarea Guvernului ar fi nevoie de vot al Parlamentului, care are nevoie de majoritate pentru a fi acceptată. La remaniere, nu este nevoie de un vot în Parlament. Viorica Dăncilă a negat temerea de un eventual vot în Parlament, având în vedere că PSD a „trecut examenul votului” atât la numirea noului președinte al Camerei Deputaților, cât și la moțiunea de cenzură.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG