Linkuri accesibilitate

Tăriceanu îi cere lui Dăncilă Guvern restructurat. Îi dă și un termen, 20 august


Calin Popescu Tariceanu

Tăriceanu a anunțat că a discutat cu luni cu Vioricva Dăncilă despre soarta coaliției. „ În viziunea ALDE, o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, se arată în comunicatul ALDE.

De cealaltă parte, cei de la PSD spun că nu se va rupe coaliția cu ALDE.

Este posibil ca solicitările ALDE să fie o tactică de campanie electorală. Un exemplu este și nemulțumirea ALDE față de rectificarea bugetară, care a avut parte inclusiv de amenințări cu ieșirea de la guvernare dacă nu sunt preluate solicitările miniștrilor acestei formațiuni. Cu toate acestea, în ședința de luni, în prezența miniștrilor ALDE, rectificarea a fost adoptată de executiv în varianta PSD.

În comunicatul ultimativ al ALDE, în care se solicită restructurarea Guvernului, Tăriceanu critică rectificarea - „Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări”, se arată în comunicat.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG