Linkuri accesibilitate

Grupul paramilitar Wagner anunță că a capturat oraşul Bahmut. Ucrainenii spun că sunt lupte grele


Soldații ucraineni stau pe poziții dintr-o unitate antiaeriană într-o locație nedezvăluită în apropierea orașului Bahmut. Fotografie făcută pe 25 martie 2023.
Soldații ucraineni stau pe poziții dintr-o unitate antiaeriană într-o locație nedezvăluită în apropierea orașului Bahmut. Fotografie făcută pe 25 martie 2023.

Șeful Grupului paramilitar Wagner a anunțat că a capturat oraşul Bahmut, informează agenția TASS, preluată de Reuters. Evgheni Prigojin a spus că trupele sale au arborat un drapel rusesc pe clădirea administrativă a primăriei din Bahmut.

Progojin i-a dedicat succesul bloggerului Vladlen Tatarski, ucis duminică într-o explozie la Sankt Petersburg.

Într-un mesaj video pe Telegram, Prigojin a spus: „2 aprilie, ora 23.00. În spatele meu este clădirea primăriei. Drapelul acesta rus este pentru Vladen Tatarsky. «În memoria sa», scrie pe drapel. Tehnic am capturat Bahmutul”.

Într-o actualizare de luni dimineață, armata ucraineană a declarat că Bahmutul și alte câteva orașe, inclusiv Avdiivka, se află în „epicentrul ostilităților”.

„Inamicul își continuă asaltul asupra orașului Bahmut. Cu toate acestea, soldații noștri apără orașul cu curaj”, a spus armata.

În același timp, președintele Volodimir Zelenski a declarat că luptele în jurul orașului Bahmut din estul Ucrainei au rămas „deosebit de fierbinți”, însă nu a oferit niciun indiciu că orașul a căzut în mâna Rusiei, așa cum a susținut fondatorul forței mercenare Wagner.

În mesajul său zilnic către popot, Volodimir Zelenski a afirmat că „raşismul” trebuie să fie înfrânt din toate punctele de vedere.

„Astăzi, teroriştii ruşi au lovit din nou la Kostiantynivka, regiunea Doneţk. Blocuri rezidenţiale. Şase oameni au fost ucişi de acest bombardament rusesc. Trei femei, trei bărbaţi. Oameni obişnuiţi dintr-un oraş obişnuit din Donbas. Alte 11 persoane au fost rănite. Rusia a folosit rachete S-300 şi Uragan MLRS împotriva Kostiantynivka. În această dimineaţă, teroriştii ruşi au atacat şi districtul Konotop din regiunea Sumy. Două persoane au fost ucise”, a spus Zelenski.

XS
SM
MD
LG