Linkuri accesibilitate

Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului
Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului

Război în Ucraina | Kievul, lăsat fără apă după atacul rusesc cu rachete. Minorii ruși puși să coase la școală haine pentru soldați

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev. În Harkov, armata rusă ar fi atacat puncte cheie de infrastructură, susțin autoritățile locale ucrainene.

18:59 31.10.2022

Șeful diplomației britanice: Rusia se răzbună pentru eșecurile militare. Putin răspândește teroarea

Președintele rus Vladimir Putin „se răzbună” pentru eșecurile sale militare prin noile atacuri asupra Ucrainei și retragerea din acordul de export la Marea Neagră, a declarat ministrul de externe al Regatului Unit.

James Cleverly a cerut Kremlinului să reconsidere participarea la acordul cu cereale, adăugând că ar fi de neconceput ca oamenii să sufere de foame din cauza eșecurilor lui Putin pe câmpul de luptă.

Niciunul dintre atacurile recente ale Rusiei nu servește vreun scop militar, a adăugat el, descriind singurul scop al lui Putin ca fiind „răspândirea terorii” în Ucraina.

„Putin nu va rupe niciodată spiritul poporului ucrainean”, a spus ministrul.

18:25 31.10.2022

Armata norvegiană, la un nivel mai ridicat de alertă

Armata norvegiană își va sesta la un nivel mai ridicat de alertă armata, pentru un eventual răspuns mai rapid la războiul din Ucraina, a anunțat premierul norvegian Jonas Gahr Støre (foto).

„Aceasta este cea mai gravă situație din câteva decenii. Nu există indicii că Rusia își extinde războiul în alte țări, dar tensiunile crescute ne fac mai expuși la amenințări, operațiuni de informații și campanii de influență”, a spus el.

Țara își va întări securitatea de la 1 noiembrie, la câteva săptămâni după ce și-a desfășurat trupele pentru a păzi platformele offshore și instalațiile de pe uscat în urma avariei la conducta Nord Stream.

În timpul războiului, Norvegia a devenit cel mai mare exportator de gaze naturale către Uniunea Europeană, reprezentând aproximativ un sfert din importurile blocului.

17:23 31.10.2022

Minorii ruși puși să coase la școală haine pentru soldații ruși, inclusiv cagule

Primarul orașului rus din Labytnangi (din regiunea Yamalo-Nenets, pe malul stâng al râului Ob, la 20 de kilometri nord-vest de Salekharda) a postat imagini cu școlari locali care cos haine pentru soldații trimiși de Putin să invadeze Ucraina.

Marina Treskova a spune că elevii cos seturi de haine – inclusiv cagule – pentru personalul militar din „zona de operațiuni speciale și centrele de antrenament”.

16:49 31.10.2022

USR cere Parlamentului României să adopte o rezoluție prin care regimul lui Putin este declarat „regim terorist”

USR cere Parlamentului adoptarea unei rezoluții prin care se recunoaște caracterul terorist al regimului lui Vladimir Putin.

„De 250 de zile, asistăm la o agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva a milioane de civili ucraineni care nu au nicio vină și care trebuie să fie protejați de comunitatea internațională. A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară, să exprime cât de puternic susține România poporul ucrainean, cât de puternic susține România respectarea dreptului internațional. Sperăm să convingem cât de repede o majoritate a parlamentarilor pentru adoptarea acestei rezoluții în Parlament, în cele două camere”, a declarat Radu Mihail.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG