Linkuri accesibilitate

Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului
Locuitorii capitalei ucrainene au rămas fără apă după utlimele atacuri rusești cu rachete asupra Kievului

Război în Ucraina | Kievul, lăsat fără apă după atacul rusesc cu rachete. Minorii ruși puși să coase la școală haine pentru soldați

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev. În Harkov, armata rusă ar fi atacat puncte cheie de infrastructură, susțin autoritățile locale ucrainene.

09:22 31.10.2022

Explozii în Kiev și Harkov, luni dimineață. Alarmele aeriene, active în toate regiunile

Mai multe explozii au avut loc luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev și în zonă. Este vorba de aproximativ 7-8 explozii, îndreptate asupra infrastructurii de energie, potrivit primarului Vitali Klitschko, citat de The Kyiv Independent.

Explozii îndreptate asupra infrastructurii au avut loc luni dimineață și în Harkov și Cherkasy, conform autorităților ucrainene din aceste zone, citate de publicația amintită. Reuters menționează la rândul său explozii și în Zaporojie.

Deputatul Lesia Vasylenko a scris de asemenea, pe Twitter, că exploziile înregistrate luni dimineață au cauzat întreruperi ale furnizării electricității, dar și a apei potabile, în unele părți ale capitalei ucrainean, potrivit The Guardian.

10:48 31.10.2022

Zeci de mii de oameni au protestat de solidaritate cu Ucraina, la Praga

Zeci de mii de persoane au participat la un protest de solidaritate cu Ucraina, în piața centrală Wenceslas, din capitala Cehiei, Praga. Acțiunea vine la câteva zile după proteste anti-guvernamentale, generate în special de creșterea prețurilor la energie, informează agenția germană de presă DPA.

Protestul de duminică din piața centrală din Praga vine la două zile după ce grupuri de extremă dreaptă și partidul comunist au organizat un protest anti-guvernamental în același loc.
Protestul de duminică din piața centrală din Praga vine la două zile după ce grupuri de extremă dreaptă și partidul comunist au organizat un protest anti-guvernamental în același loc.

De această dată, organizatorii au încercat să transmită că poporul ceh poate face față provocărilor legate de prețurile energiei care se preconizează pentru iarnă și că Ucraina trebuie în continuare sprijinită.

Soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, s-a adresat printr-un mesaj video protestarilor și a condamnat atacurile recente ale armatei ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

11:22 31.10.2022

Douăsprezece nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene ca parte a acordului internațional

Douăsprezece nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene luni dimineață, ca parte a acordului internațional de transport privind exporturile de cereale prin Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, citat de presa internațională.

Asta în ciuda retragerii Rusiei din acordul intermediat de Organizația Națiunilor Unite, după ce Kremlinul a invocat că navele sale civile din Sevastopol, Crimeea, ar fi fost atacate cu drone deplasate prin intermediul culoarului de transport destinat cerealelor.

Rusia a anunțat sâmbătă că se retrage din acordul de transport al cerealelor prin Marea Neagră intermediat de ONU și Turcia, semnat în iulie.
Rusia a anunțat sâmbătă că se retrage din acordul de transport al cerealelor prin Marea Neagră intermediat de ONU și Turcia, semnat în iulie.

„Douăsprezece nave au plecat astăzi din porturile ucrainene. ONU și Turcia asigură zece echipe de inspecție pentru verificarea a 40 de nave, pentru a pune în practică acordul internațional de transport al cerealelor prin Marea Neagră. Planul de inspecții a fost acceptat de delegația ucraineană. Delegația rusă a fost informată”, a scris ministrul Oleksandr Kubrakov pe contul său de Twitter.

Navele care au părăsit porturile ucrainene ar transporta o contitate record de peste 350.000 de tone de produse agricole, potrivit unui reprezentant al administrației militare a orașului Odesa, potrivit informațiilor transmise de Reuters și agenția germană de presă - DPA.

13:01 31.10.2022

Cea mai mare parte a Kievului, fără apă, ca urmare a atacurilor rusești din capitală

Aproximativ 80% din locuitorii Kievului nu au acces direct la apă, ca urmare a atacurilor armatei ruse din capitala Ucrainei, susține primarul Vitali Klitschko.

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață în Kiev și în regiunea capitalei, atacurile fiind îndreptate asupra unor puncte cheie de infrastructură, potrivit autorităților ucrainene.

Aproximativ 80% din locuitorii Kievului nu au acces direct la apă, ca urmare a atacului îndreptat asupra unei stații de alimentare cu energie electrică, potrivit lui Vitaly Klitshcko, citat de Associated Press. Oamenii au fost sfătuiți să își procure și să își stocheze apă de la cele mai apropiate stații de pompare.

Autoritățile locale și echipe de specialiști lucrează la asigurarea din nou a alimentării cu curent a stațiilor de pompare și furnizare a apei, iar în câteva ore apa va fi din nou disponibilă într-unele dintre cartiere, a mai spus primarul Kievului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG