Linkuri accesibilitate

Cel puțin 30 de oameni au fost confirmați morți duminică în urma atacului cu rachetă al Rusiei asupra unui bloc din orașul ucrainean Dnipro.

Război în Ucraina | Cel puțin 30 de morți la Dnipro, inclusiv un copil

Zeci de oameni au murit în Ucraina după ce o rachetă lansată de forțele Rusiei a lovit un bloc cu nouă etaje din orașul Dnipro, în zona central-sudică a țării, pe râul Nipru.

20:45 15.1.2023

Noi bombardamente la Herson. 30 de morți la Dnipro

Autoritățile locale din Herson (oraș recucerit de Ucraina în noiembrie) au anunțat, potrivit CNN, că forțele Rusiei au continuat, duminică, bombardamentele asupra zonelor rezidențiale.

Șeful administrației militare din Herson, Iaroslav Ianușevici, a transmis pe Telegram că au fost bombardate sediul unei unități locale a Crucii Roșii, un centru de reabilitare pentru copii cu dizabilități, o zonă din jurul unui cămin studențesc și o instalație de infrastructură critică.

CNN transmite și că, potrivit autorităților din Dnipro, numărul persoanelor ucise aici după ce o rachetă rusă a lovit un bloc de locuințe, sâmbătă, a ajuns la 30. Alte persoane se află în stare gravă.

19:17 15.1.2023

Numărul morților de la Dnipro a ajuns la 29

Șeful administrației militare a regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a anunțat, duminică, la ora 17:35, pe contul său de Telegram, că numărul persoanelor care au murit după ce o rachetă rusă a lovit un bloc din orașul Dnipro a ajuns la 29.

El a precizat că sunt 73 de răniți, 30 dintre ei la spital, iar 12 în stare gravă

Potrivit postării preluate de CNN, în cursul zilei, o femeie de 27 de ani a fost salvată de sub dărâmături. Ea este la terapie intensivă cu hipotermie severă, iar „doctorii luptă pentru a-i salva viața".

18:37 15.1.2023

Echipele de salvare de la Dnipro își pierd speranța de a mai găsi supraviețuitori

Primarul orașului ucrainean Dnipro, unde o rachetă a Rusiei a lovit sâmbătă un bloc de apartamente a declarat pentru Reuters că șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt minime.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunțase că numărul oamenilor omorâți în blocul distrus de rachetă era de 25, cu alți peste 70 răniți.

Locuitorii din Dnipro au privit îngroziți, duminică, cum echipele de salvarea scoteau corpuri dintre dărâmături și încercau să găsească supraviețuitori.
Locuitorii din Dnipro au privit îngroziți, duminică, cum echipele de salvarea scoteau corpuri dintre dărâmături și încercau să găsească supraviețuitori.

Reuters relatează că angajații echipelor de intervenție de urgență au povestit cum au auzit strigăte dintre dărâmături și au încercat să identifice posibili supraviețuitori. O femeie a fost salvată după 18 ore de la atac. Echipele de urgență au scos și corpuri dintre dărâmături în timp ce oameni din Dnipro priveau îngroziți de pe stradă.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că blocul de apartamente a fost lovit de o rachetă rusă Kh-22, despre care se știe că are o țintă inexactă, iar apărarea antiaeriană nu o poate doborî. Racheta din epoca sovietică a fost dezvoltată în timpul Războiului Rece pentru a distruge nave de război.

Impactul a distrus două sări ale blocului, care aveau zeci de apartamente.
Impactul a distrus două sări ale blocului, care aveau zeci de apartamente.

Într-o declarație de duminică a Ministerului Apărării din Rusia, acesta spune că atacurile de sâmbătă și-au atins țintele, iar obiectivul a fost atins. Nu este menționat orașul Dnipro, aflat în zona central-estică a Ucrainei, pe râul Nipru.

17:30 15.1.2023

Putin speră ca soldații trimiși în Ucraina să „mulțumească” în continuare autoritățile de la Kremlin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat duminică că așa-numita „operațiune specială” din Ucraina are o „dinamică” pozitivă, transmite CNN.

„Totul merge potrivit planului Ministerului Apărării, Statului Major General și sper că luptătorii noștri vor continua să ne mulțumească cu rezultatele muncii lor de pe câmpul de luptă”, a declarat Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1, după ceea ce Moscova descrie drept un succes al forțelor sale în orașul Soledar, pe care l-ar fi cucerit.

Vladimir Putin a insistat și că situația economică din Rusia ar fi stabilă și mult mai bună decât se estima.

Autoritățile ucrainene au transmis sâmbătă că luptele din Soledar continuau la o zi după ce Rusia a anunțat că a capturat acest oraș.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG