Linkuri accesibilitate

O zonă rezidențială din Zaporojie a fost grav avariată de o rachetă rusească. Fotografie făcută în 9 octombrie 2022. REUTERS/Stringer
O zonă rezidențială din Zaporojie a fost grav avariată de o rachetă rusească. Fotografie făcută în 9 octombrie 2022. REUTERS/Stringer

Război în Ucraina | Cel puțin 17 persoane au fost ucise în Zaporojie. Casa Albă: SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei

Ziua 228 de război. Vladimir Putin a ordonat ca Podul Kerci, care face legătura cu Crimeea, să fie păzit de forțele de securitate în urma exploziei de sâmbătă. Rușii au bombardat orașul Zaporojie, unde 17 persoane au fost ucise.

19:45 9.10.2022

Traficul auto pe Podul Kerci, reluat pe două benzi

Traficul auto pe Podul Kerci a fost reluat pe două benzi, a declarat duminică viceprim-ministrul Rusiei Marat Khusnullin într-o postare Telegram, potrivit CNN,

„Traficul a fost deja reluat pe două benzi pe podul din Crimeea”, a scris Khusnullin, adăugând că înainte o bandă a fost folosită pentru mașinile care circulau în ambele sensuri.

Imagini cu explozia de la Podul Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00

19:43 9.10.2022

Orașul Enerhodar a rămas fără curent electric trei zile

În orașul Enerhodar, de care ține centrala nucleară Zaporojie, care se află în prezent sub controlul Rusiei, nu a existat curent electric sau apă curentă de trei zile la rând, a declarat duminică primarul orașului, potrivit CNN.

Primarul Dmitro Orlov spune că bombardarea constantă făcută de ruși „împiedică lucrările rapide de urgență și restaurare”.

18:22 9.10.2022

SUA susțin că vor continua să livreze arme Ucrainei

Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru, informează duminică Reuters.

'„Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci)'', a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, pentru postul de televiziune ABC.

„Ceea ce vă pot spune este că dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei'', a adăugat Kirby.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

18:13 9.10.2022

Slovacia a livrat Ucrainei două obuziere Zuzana

Ucraina a primit încă două obuziere Zuzana de la Slovacia, pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă, transmite duminică DPA, preluată de Agerpres.

„Pentru a marca ziua sa de naştere, i-am livrat încă un cadou agresorului Putin'', a glumit pe Twitter, duminică, ministrul slovac al apărării Jaroslav Nad. Liderul de la Kremlin a împlinit vineri vârsta de 70 de ani.

Livrarea face parte dintr-un contract ce prevede furnizarea a opt obuziere Zuzana pentru Ucraina.

Danemarca, Norvegia şi Germania intenţionează de asemenea să finanţeze în comun producţia a 16 obuziere blindate mobile în Slovacia, care vor fi livrate Kievului.

Obuzierul Zuzana este singurul sistem de armament greu produs în Slovacia. El poate lansa toate tipurile de muniţie NATO cu calibru de 155 de milimetri.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG