Linkuri accesibilitate

Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”
Manifestație în Ucraina în timpul unui meci de fotbal, cu un banner pe care scrie „Herson este Ucraina”

Război în Ucraina | Rusia deportează populația civilă din Herson. Zelenski: „Vom crea un tribunal pentru agresiunea criminală rusă”

Ziua 233 a invaziei. Autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au cerut Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat la sfârşitul lui septembrie. Zelenski spune că va înființa un tribunal pentru judecarea ororilor războiului.

18:41 14.10.2022

Putin: „mobilizarea parțială” va fi finalizată în două săptămâni, în total 222.000 de recruți

Vladimir Putin a declarat vineri că crede că „mobilizarea parțială” a rezerviștilor din armată, ordonată luna trecută, va fi finalizată în două săptămâni, sporind forța de luptă a Rusiei.

El a declarat reporterilor, după ce a participat vineri la un summit în Kazahstan, că un total de 222.000 de rezerviști vor fi chemați, în scădere față de cifra de 300.000 vehiculată inițial.

Un total de 33.000 dintre ei ar fi deja în unități militare, iar 16.000 sunt implicați în operațiunea militară din Ucraina.

18:34 14.10.2022

Un submarin rus ar fi fost reperat în largul coastelor franceze

Un submarin rus a fost observat în largul coastei franceze și escortat de Marina Franceză.

Citând BFM TV, Reuters relatează că nava a fost văzută în largul Bretaniei.

O mamă din Rusia spune că fiul ei a fost recrutat la război în ciuda bolilor grave de care suferă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:45 0:00

18:02 14.10.2022

Miniștrii de externe ai UE nu vor sancționa Iranul pentru dronele date Rusiei

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene, reuniți luni la Luxemburg, nu vor lua nicio decizie cu privire la sancțiunile suplimentare împotriva Iranului legate de transferul de drone de la Teheran la Moscova, a declarat astăzi un înalt oficial al UE.

UE încă încerca să găsească dovezi independente pentru utilizarea dronelor iraniene de către Rusia în Ucraina, a adăugat oficialul, citat de The Guardian.

16:15 14.10.2022

NATO începe luni exercițiul nuclear anual „Steadfast Noon”

NATO a anunțat vineri că va lansa luni exercițiul nuclear anual „Steadfast Noon”, până la 60 de avioane participând la zboruri de antrenament peste Belgia, Marea Nordului și Marea Britanie pentru a exersa folosirea de către SUA a bombelor nucleare cu sediul în Europa, scrie Reuters.

Exercițiile nucleare - care nu implică bombe reale - au loc pe fondul tensiunilor crescute după ce Rusia a amenințat în mod repetat cu lovituri nucleare în Ucraina, în urma unor eșecuri militare majore pe câmpul de luptă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG