Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | 1.000 de cadavre exhumate în regiunile recent eliberate de sub ocupația rusească. 70.000 de civili evacuați la Herson

Ziua 245 a invaziei: Armata ucraineană susține că forțele ruse se pregătesc pentru o potențială retragere în apropierea unui râu important din regiunea Herson. Moscova a evacuat mii de oameni din această regiune.

13:26 26.10.2022

Principala legătură feroviară între Rusia şi sudul Belarusului, sabotată de grupul rus anti-război „Stop the Wagons”

Grupul rus anti-război „Stop the Wagons” (STW) a revendicat sabotarea principalei legături feroviare între Rusia şi sudul Belarusului, cu un dispozitiv exploziv, în apropiere de satul Novozîbkov, la aproximativ 15 kilometri de frontiera Rusiei cu Belarusul, anunţată luni de către guvernatorului regiunii ruse Belgorod, anunţă miercuri, în buletinul zilnic de informaţii despre Războiul rus din Ucraina. Ministerul britanic al Apărării.

Luni, „guvernatorul regiunii ruse Belgorod a anunţat că un dispozitiv exploziv a avariat calea ferată în apropierea satului Novozâbkov, la aproximativ 15 kilometri de frontiera ruso-belarusă. Această linie este principala legătură feroviară între Rusia şi sudul Belarusului”, subliniază ministerul britanic.

12:08 26.10.2022

Două persoane au fost ucise la Dnipro

Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra orașului Dnipro, situat în centrul Ucrainei, în cursul nopții de marți, au anunțat autoritățile ucrainene citate de CNN.

Este vorba despre un operator de spălătorie auto la benzinărie și o femeie însărcinată care a fost arsă de vie în mașina ei, potrivit Serviciilor de Stat de Urgență (SES) din Ucraina, care au dat informația într-o postare pe Facebook.

Miercuri, sirenele de raid aerian au fost auzite în cea mai mare parte a Ucrainei, în afară de regiunile sale de vest și Crimeea anexată de Rusia.

Furie la Kiev în timp ce rachetele lui Putin bombardează orașele ucrainene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00

11:12 26.10.2022

Rușii au pierdut 480 de soldați în ultimele 24 de ore

The Kyiv Independent arată că, în ultimele 24 de ore, forțele ruse au pierdut 480 de soldați, 17 tancuri, 30 de blindate de luptă, 12 piese de artilerie, 2 lansatoare multiple de rachte, 2 sisteme antiaeriene, 7 drone, 22 de vehicule și autocisterne

08:58 26.10.2022

Oficial ucrainean: Rușii se pregătesc pentru „cea mai grea dintre bătălii” în Herson

Forțele ruse se pregătesc pentru „cea mai grea dintre bătălii” în regiunea strategică de sud Herson, a declarat un înalt oficial ucrainean, scrie Reuters.

Cu toate că autoritățile instalate de Rusia evacuează rezidenții din oraș, Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că nu există niciun semn că forțele ruse se pregătesc să abandoneze Hersonul.

„Cu Herson totul este clar. Rușii completează trupele", a spus Arestovici într-un videoclip online marți seara. „Înseamnă că nimeni nu se pregătește să se retragă. Dimpotrivă, cea mai grea dintre bătălii va avea loc pentru Herson”, a completat el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG