Linkuri accesibilitate

O femeie trece pe lângă o benzinărie distrusă de rachetele rusești, la Dnipro, pe 26 octombrie 2022. REUTERS / Mykola Synelnykov
O femeie trece pe lângă o benzinărie distrusă de rachetele rusești, la Dnipro, pe 26 octombrie 2022. REUTERS / Mykola Synelnykov

Război în Ucraina | Forțele ruse au atacat din nou Kievul. Discurs amenințător al lui Vladimir Putin

Ziua 246 a invaziei: Forțele ruse au atacat Kievul miercuri noapte. În apropiere de orașul Bahmut, din regiunea Doneţk, se dau „lupte extrem de dure", după cum spun oficialii ucraineni.

07:18 27.10.2022

Zelenski: Se dau lupte grele al Bahmut

„Lupte extrem de dure" au loc „în apropiere de Bahmut", oraş din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, care de mai multe luni este ţintă prioritară a armatei ruse, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie AFP, preluat de News.ro.

„Situaţia pe linia frontului nu cunoaşte schimbări semnificative. Lupte extrem de dure se derulează în regiunea Doneţk, în apropiere de Bahmut şi Avdiivka", a indicat el în alocuţiunea zilnică, publicată pe reţelele de socializare.

„Ocupanţii ruşi au pierdut deja atât de mult echipament - aviaţie şi altele - încât majoritatea armatelor lumii pur şi simplu nu au şi nu vor avea niciodată în serviciu", a spus Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, „Rusia nu va fi în măsură să compenseze aceste pierderi".

El a denunţat din nou „nebunia comandamentului rus", în special pentru că „trimite oameni la moarte zi după zi" în estul ţării.

07:26 27.10.2022

Slovenia acuză Rusia că dezinformează cu privire la „bomba murdară”

Rusia a folosit o fotografie din Slovenia datată 2010 pentru a susţine pe Twitter afirmaţiile despre o „bombă murdară" care ar fi pregătită de Ucraina, a declarat miercuri guvernul sloven, relatează AFP.

Utilizarea fotografiei „a fost făcută necorespunzător şi fără aprobarea autorităţilor slovene", a declarat Dragan Barbutovski, consilier al biroului premierului Robert Golob.

Anterior, guvernul sloven a publicat o serie de tweet-uri în limba engleză în care denunţa faptul că „fotografia folosită de Ministerul rus de Externe pe Twitter" este „o fotografie a Agenţiei Slovene pentru Deşeuri Radioactive (ARAO)".

Ministerul rus de Externe a postat luni pe Twitter următorul mesaj, tot în limba engleză: „Ministerul rus al Apărării: conform informaţiilor de care dispunem, două organisme ucrainene au primit ordinul să creeze #bomba murdară". Textul a fost ilustrat cu fotografii reprezentând în special o centrală nucleară, un loc de depozitare a deşeurilor radioactive, reactoare de cercetare ştiinţifică precum şi saci din plastic care conţin uraniu şi plutoniu uzaţi.

Secretarul general al NATO avertizează Rusia să nu se folosească de pretexte false
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00

07:29 27.10.2022

Jens Stoltenberg: NATO va sprijini Ucraina cât va fi necesar

Ameninţările nucleare din partea Rusiei nu intimidează NATO să susţină Ucraina, a declarat miercuri, la Bruxelles, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează dpa.

„NATO nu va fi intimidată sau descurajată să sprijine dreptul Ucrainei la autoapărare atât timp cât este necesar", a afirmat Jens Stoltenberg după întrevederea cu premierul României, Nicolae Ciucă.

„Majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor" şi NATO ştie ce poate obţine Ucraina prin negocieri, depinde de succesul ţării pe câmpul de luptă, a menţionat Stoltenberg.

„Cu cât Ucraina este mai puternică pe câmpul de luptă, cu atât este mai probabil să avem o soluţie politică care să asigure că Ucraina prevalează ca o naţiune suverană independentă în Europa", a adăugat responsabilul NATO.

07:39 27.10.2022

Forțele ruse au atacat Kievul

Forțele rusești au atacat regiunea Kiev azi-noapte, a spus guvernatorul Oleksii Kuleba.

Kuleba nu a dezvăluit locația atacului, dar a precizat că la fața locului au venit echipe de intervenție. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime, a precizat Kuleba.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG