Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Cameră de tortură la Herson. Zeci de ucraineni bătuți, electrocutați sau uciși. Șeful CIA, în Polonia

Ziua 266 de război. Forțele rusești au lansat 100 de rachete asupra Kievului, Liovului și Harkovului, afectând două blocuri de locuințe și infrastructura energetică. Oficialii polonezi spun că o rachetă a ucis doi oameni dintr-un sat de la granița cu Ucraina.

09:21 16.11.2022

NATO organizează o reuniune de urgență a ambasadorilor săi de la Bruxelles

NATO va organiza o întâlnire de urgență la ora 10.00 CET (09.00 GMT) pentru a discuta despre explozia de marți seară din estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina, după cum au declarat miercuri pentru Reuters un diplomat european și doi oficiali NATO.

Reuniunea ambasadorilor NATO de la Bruxelles va fi prezidată de secretarul general Jens Stoltenberg, care va susține o conferință de presă în jurul orei 12.30 CET, potrivit unui comunicat de presă al NATO.

Jens Stoltenberg va prezida o reuniune de urgență privind explozia din Polonia.
Jens Stoltenberg va prezida o reuniune de urgență privind explozia din Polonia.

09:15 16.11.2022

Trei oficiali americani spun că racheta din Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti care a vizat teritoriul ucrainean

Trei oficiali americani au afirmat că evaluările preliminare au sugerat că racheta care a ajuns în Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti care a vizat teritoriul ucrainean în timpul atacului de marţi. Oficialii au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu erau autorizaţi să discute public pe acest subiect, precizează AP, preluat de News.ro.

Conform AP, această evaluare şi comentariile lui Biden la summitul Grupului celor 20 din Indonezia contrazic informaţiile de marţi ale unui înalt oficial de informaţii american care a declarat AP că rachetele ruseşti au intrat în Polonia.

09:09 16.11.2022
Imagine cu dezastrul provocat de explozia din Polonia
Imagine cu dezastrul provocat de explozia din Polonia

Imaginea de mai sus arată pagubele produse de explozia din satul Przewodow, din estul Poloniei, lângă granița cu Ucraina. Fotografia a fost obținută de Reuters de pe rețelele de socializare. A fost publicată pe 15 noiembrie 2022.

09:05 16.11.2022

Moscova susține că rachetele căzute în Polonia sunt „o provocare deliberată”

Minsterul rus al Apărării spune că atacul este „provocare deliberată pentru a escalada situația”.

„Nu au existat lovituri asupra țintelor din apropierea graniței dintre Ucraina și Polonia cu arme rusești. Informațiile publicate de presa poloneză despre situația din Przewodow nu au nimic de-a face cu armele rusești”, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG