Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Cameră de tortură la Herson. Zeci de ucraineni bătuți, electrocutați sau uciși. Șeful CIA, în Polonia

Ziua 266 de război. Forțele rusești au lansat 100 de rachete asupra Kievului, Liovului și Harkovului, afectând două blocuri de locuințe și infrastructura energetică. Oficialii polonezi spun că o rachetă a ucis doi oameni dintr-un sat de la granița cu Ucraina.

13:57 16.11.2022

Jens Stoltenberg: Apărarea antiaeriană ucraineană este cauza „probabilă” a exploziei din Polonia

Jens Stoltenberg spune că apărarea antiaeriană ucraineană este cauza „probabilă” a exploziei de marți seara dintr-un sat din estul Poloniei, potrivit BBC.

Șeful NATO a afirmat că incidentul din Polonia a fost „probabil” cauzat de activitatea sistemelor de apărare aeriană ale Ucrainei, reluând astfel punctul de vedere al președintelui polonez.

Jens Stoltenberg a subliniat însă clar că „Rusia poartă responsabilitatea supremă, deoarece își continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”.

Stoltenberg a declarat că „nu există niciun indiciu” că explozia din Polonia a fost rezultatul „un atac deliberat”.

„Nu există niciun indiciu că Rusia pregătește acțiuni militare ofensive împotriva NATO”, spune el. Acesta adaugă că ancheta este în desfășurare și trebuie așteptat rezultatul acesteia.

Stoltenberg spune că aliații NATO și-au exprimat „sprijinul puternic” pentru aliatul lor Polonia și și-au exprimat „cele mai profunde condoleanțe pentru tragica pierdere de vieți omenești” în urma exploziei rachetelor.

Secretatul geneal NATO spune că nu există indicii că racheta ajunsă în Polonia a fost trimisă deliberat.
Secretatul geneal NATO spune că nu există indicii că racheta ajunsă în Polonia a fost trimisă deliberat.

13:09 16.11.2022

Kremlinul salută „reţinerea” Statelor Unite în privinţa rachetelor căzute în Polonia

Kremlinul salută miercuri „reţinerea” Statelor Unite în privinţa rachetelor care au căzut marţi în Polonia şi dă asigurări că Rusia nu are „nimic a face” cu acest incident, care a crescut tensiunile cu un nivel, relatează AFP.

„Trebuie să notăm reacţia plină de reţinere şi mai profesionistă a părţii americane”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov denunţă însă „isteria” unor ”oficiali de rang înalt din mai multe ţări”.

13:08 16.11.2022

Macron spune că G20 are responsabilitatea de a „evita escaladarea” incidentului cu rachete din Polonia

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă miercuri că l-a sunat pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski marţi, în urma atacurilor „teribile” ruseşti în Ucraina, relatează CNN. Acesta a spus că G20 are responsabilitatea pentru a nu escalada războiul din Ucraina

„Ziua de ieri (marţi) a fost o zi teribilă pentru Ucraina şi poporul ucrainean”, declară şeful statului francez într-o conferinţă de prseă, a finalul summitului G20 de pe Insula bali, în Indonezia.

Rachetă rusească în Polonia. 2 morți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00

12:59 16.11.2022

Rusia anunţă că atacurile sale de marţi au vizat numai Ucraina

Rusia anunţă miercuri că atacurile sale au atins marţi numai teritoriul Ucrainei şi că a identificat racheta care a căzut în Polonia ca fiind un proiectil tras de un sistem de apărare al forţelor Kievului, relatează AFP.

„Vrem să subliniem că atacurile de înaltă precizie au fost efectuate numai pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă mai mare de 35 de kilometri de frontiera ucraineano-poloneză”, subliniază într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG