Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Cameră de tortură la Herson. Zeci de ucraineni bătuți, electrocutați sau uciși. Șeful CIA, în Polonia

Ziua 266 de război. Forțele rusești au lansat 100 de rachete asupra Kievului, Liovului și Harkovului, afectând două blocuri de locuințe și infrastructura energetică. Oficialii polonezi spun că o rachetă a ucis doi oameni dintr-un sat de la granița cu Ucraina.

12:57 16.11.2022

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat că trebuie făcută anchetă pentru explozia din Polonia

Premierul britanic Rishi Sunak estimează că atacul cu rachetă din Polonia - indiferent cine autorul acestuia - „nu ar fi avut loc dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina”, potrivit BBC. Sunak a insistat în faţa presei, la un summit G20, în Indonezia, că este necesar ca ancheta să aibă loc. Polonia a spus că, pe teritoriul său, a căzut o „rachetă de fabricaţie rusească”.

12:49 16.11.2022

Poliția poloneză publică o imagine cu craterul lăsat rachete

Poliția poloneză a distribuit în această dimineață o imagine care arată cum securizează zona în care au căzut rachetele marți seară.

12:47 16.11.2022

Polonia și NATO evită să dea vina pe Rusia pentru rachetă

Liderii țărilor NATO au o întâlnire de urgență cu privire la explozia provocată marți aseară în Polonia de rachete de proveniență rusească, potrivit BBC. Până acum, NATO și guvernul polonez au evitat să dea vina pe Rusia.

Atât șeful NATO, cât și președintele polonez au numit explozia un „incident tragic".

12:39 16.11.2022

Kievul cere instituirea unei zone de interdicţie aeriană după incidentul cu rachetă în Polonia

Sirenele de alarmă au sunat din nou miercuri dimineaţă în toate regiunile din Ucraina, potrivit unei aplicaţii oficiale a apărării antiaeriene ucrainene, la o zi după lovituri intense cu rachete din partea Rusiei asupra infrastructurilor energetice, soldate cu cel puţin un mort la Kiev, unde două clădiri de locuit au fost lovite, potrivit France Presse.

O zonă de interdicţie aeriană trebuie să fie instituită asupra Ucrainei, a insistat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, în urma unui atac cu rachete soldat cu două decese în Polonia vecină, ceea ce a exacerbat temerile legate de consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina, relatează DPA.

„Noi am cerut să fie închis cerul, pentru că cerul nu are graniţe. Nu (are graniţe) pentru rachete ieşite de sub control. Nu (are graniţe) pentru ameninţarea pe care o reprezintă pentru vecinii noştri din UE şi NATO”, subliniază Reznikov într-un tweet.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG