Linkuri accesibilitate

Militari ucraineni de pe frontul din Harkov pozează pentru o fotografie în timpul Ajunului Crăciunului, pe 24 decembrie 2022. Rușii au tras atunci cu rachete în toată Ucraina.
Militari ucraineni de pe frontul din Harkov pozează pentru o fotografie în timpul Ajunului Crăciunului, pe 24 decembrie 2022. Rușii au tras atunci cu rachete în toată Ucraina.

Război în Ucraina | Forțele ruse spun că au ucis 600 de soldați ucraineni. Zelenski: Lumea a văzut cât de false sunt cuvintele Moscovei

Ziua 319 de război. Luptele au continuat în sudul și estul Ucrainei. Rachetele rusești au cauzat moartea a cel puţin trei persoane şi au rănit alți 14 civili.

13:46 8.1.2023

Premierul ucrainean are în prezent „cel mai mare teren minat din lume”

Războiul purtat de Rusia în Ucraina a creat un vast teren minat de 250.000 km2 din teritoriul ţării, potrivit prim-ministrului ucrainean Denis Şmîhal, transmite dpa.

„În prezent este cel mai mare câmp minat din toată lumea”, a afirmat Şmîhal într-un interviu pentru agenţia sud-coreeană Yonhap, publicat duminică.

Potrivit lui Şmîhal, terenul minat este echivalent cu peste 40% din suprafaţa totală a Ucrainei.

„Acest lucru nu doar le îngreunează oamenilor călătoriile, dar cauzează de asemenea perturbări majore în agricultură, care este una din principalele noastre ramuri economice”, a spus el.

„Rusia ţinteşte infrastructura în zone dens populate”, a adăugat premierul ucrainean pentru Yonhap.

În plus, instalaţii industriale precum uzine chimice, oţelării şi infrastructura de transport au fost de asemenea printre ţintele atacurilor ruse.

13:26 8.1.2023

Luptele au continuat în estul Ucrainei în ciuda promisiunii de încetare a focului de 36 de ore

Ucrainenii şi ruşii au marcat Crăciunul ortodox pe rit vechi, sâmbătă, când încetarea focului de 36 de ore ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin şi-a urmat cursul fără semne că luptele s-au atenuat, scrie The Guardian.

Agence France-Presse a relatat că oraşele afectate de război din estul Ucrainei nu au înregistrat o încetinire semnificativă a luptelor. S-au auzit focuri de artilerie puternice în oraşul Chasiv Yar, la sud de Bahmut, pe linia frontului, pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Ministerul rus al Apărării a insistat că forţele sale respectă încetarea unilaterală a focului, care s-a încheiat la ora 23.00 la Kiev (21.00 GMT). Dar a mai spus că a respins atacurile din estul Ucrainei şi că au fost ucişi zeci de soldaţi ucraineni vineri.

10:13 8.1.2023

Două centrale electrice din Donețk, lovite de obuzele ucrainene

Obuzele ucrainene au avariat două centrale electrice din Donețk, spun oficialii instalați de Moscova, potrivit The Guardian.

Reuters îi citează pe oficialii instalați de Moscova care anunță că două centrale termice au fost avariate de bombardamentele ucrainene în părțile controlate de Rusia din regiunea Donețk.

Informațiile de la fața locului arată că în urma bombardamentelor din Zuhres și Novyi Svit au existat răniți.

 „Totul este distrus". Viața într-un sat de pe linia frontului din regiunea Zaporojie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:47 0:00

07:46 8.1.2023

Bombardamente în Bakhmut și Herson

În pofida declarării de către Moscova a unei încetări a focului de 36 de ore, de vineri la prânz până sâmbătă la miezul nopții, cu ocazia Crăciunului ortodox, au fost raportate atacuri în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei.

Guvernatorului Iaroslav Yanushevici a spus că cel puțin trei persoane au fost ucise, iar trupele rusești au bombardat vineri de 39 de ori regiunea Herson din sudul țării.

Armata ucraineană a declarat că două persoane au fost ucise și 13 au fost rănite în bombardamentele rusești asupra Bakhmut, în timpul presupusei încetări a focului de vineri. Cei doi morți sunt un bărbat de 66 de ani și o femeie de 61 de ani, scrie The Guardian.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG