Linkuri accesibilitate

Un bărbat merge prin fața unui liceu din Lîsîceansk (Foto AFP)
Un bărbat merge prin fața unui liceu din Lîsîceansk (Foto AFP)

Războiul din Ucraina | Lupte grele la Severodonețk. ONU: Risc de insecuritate alimentară și sărăcie pentru milioane de oameni

17:15 13.6.2022

Rusia a încasat aproape 100 mld € din exporturile energetice în primele 100 de zile de război

Rusia a câștigat aproape 100 de miliarde de euro din exporturile de petrol și gaze în primele 100 de zile ale conflictului din Ucraina, deși veniturile sale au scăzut în mai, arată cel mai recent raport al Centrului independent de cercetare pentru energie și aer curat.

Exporturile de petrol și gaze rusești sunt în scădere, iar veniturile Moscovei din vânzările de energie au scăzut, de asemenea, de la maximul de peste 1 miliard de dolari pe zi, care fusese înregistrat în martie.

14:55 13.6.2022

Avansul Rusiei în estul Ucrainei

Autoritățile locale ucrainene din estul țării au declarat, luni, 13 iunie 2022, că orașul Severodonețk ar putea fi încercuit total în câteva zile. Forțele ucrainene au fost respinse din centrul orașului, dar ar continua să lupte.

Un alt oraș din regiunea Luhansk în care au loc lupte grele este Lisichansk.

13:45 13.6.2022

O navă cu 18.000 de tone de porumb din Ucraina a ajuns în Spania. Rolul României

Nava ar fi ajuns în Spania pe „o nouă rută maritimă”, menită să evite blocada impusă de Rusia în Marea Neagră, transmite CNN, care citează o companie spaniolă producătoare de hrană pentru animale.

Nava a ajuns în portul A Coruña luni dimineață și ar urma să fie descărcată până marți.

Este primul transport de cereale din Ucraina care ar ajunge aici cu ajutorul noii rute, spune compania Agafac, citată de CNN.

Porumbul a fost transportat din vestul Ucrainei, prin România și Polonia, până în portul Swinoujscie de la Marea Baltică.

11:33 13.6.2022

SUA: Rusia a transformat alimentația în armă de război

Coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby, a declarat pentru CNN că nu există vreo îndoială că Rusia a transformat alimentația în armă de război.

Impactul este unul global, a adăugat el, iar SUA și partenerii internaționali fac toate eforturile pentru a debloca exporturile de cereale din Ucraina.

„Vom resimți probabil și aici [în SUA n.r.] efectele, de aceea ne străduim atât de mult să găsim rute alternative pentru exportul de cereale”, spune Kirby.

Războiul din Ucraina ar putea împinge în pragul foametei sau în condiții de foamete circa 49 de milioane de oameni, potrivit estimărilor ONU.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG