Linkuri accesibilitate

Duminică, 5 iunie, 2022, Kiev. Mai multe rachete au lovit ținte civile din două cartiere ale capitalei Ucrainei.
Duminică, 5 iunie, 2022, Kiev. Mai multe rachete au lovit ținte civile din două cartiere ale capitalei Ucrainei.

Războiul din Ucraina | Rusia a lansat cinci rachete de croazieră asupra Kievului. Vladimir Putin amenință cu noi atacuri

Rusia a lansat, duminică, mai multe atacuri cu rachete de croazieră dinspre Mările Caspică și Neagră, spre Kiev, respectiv Nikolaiev. Vladimir Putin amenință că înarmarea Ucrainei cu rachete performante va duce la atacarea unor noi ținte.

Principalele informații

19:43 5.6.2022

Rachete rusești lansate dinspre Marea Neagră

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât patru rachete care vizau orașul Nikolaiev, transmite Comandamentul Operațional ucrainean din sudul țării.

„În timpul unui atac nocturn dinspre mare, două rachete au fost doborâte de forțele diviziilor noastre în apropierea regiunii Nikolaiev”, se arată într-un comunicat citat de CNN.

Duminică dimineață, zona a fost „din nou supusă atacurilor cu rachete lansate din bombardiere”. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, se arată în comunicat.

„Dinspre Marea Neagră și dinspre teritoriul Rusiei, coasta Mării Negre din regiunea Nikolaiev, porturile și grânarele au fost atacate de rachete de croaziere lansate de bombardiere”, spun autoritățile ucrainene.

Soldații ruși incendiază depozite cu semințe de floarea soarelui în estul Ucrainei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00

Un alt comunicat, transmis de Statul Major al Forțelor Terestre, spune că forțele Rusiei au încercat să recucerească două zone din Nikolaiev, dar „au suferit pierderi masive și s-au retras”.

În apropiere, la Herson, autoritățile militare spun că nu există conexiune mobilă sau de internet de șase zile, iar forțele Rusiei, care controlează orașul, au lansat o filială a partidului Ruisa Unită a lui Vladimir Putin și strâng datele locuitorilor. Aici au loc în continuare lupte, iar mare parte a infrastructurii civile a fost distrusă.

18:21 5.6.2022

Autoritățile ucrainene: Rusia a lansat duminică cinci rachete de croazieră către Kiev

Autoritățile ucrainene au precizat că duminică dimineață, la ora locală 6:00, Rusia a lansat „cinci rachete de croazieră X-22 din Marea Caspică, înspre Kiev”, transmite CNN.

Atacurile vin după o perioadă în care Kievul nu mai fusese atacat frecvent, în urma concentrării eforturilor Rusiei în estul Ucrainei

Una dintre acestea a fost distrusă de apărarea antiaeriană ucraineană, celelalte au lovit „obiective de infrastructură din nordul capitalei”.

A fost atinsă o țintă civilă și una militară, a spus anterior consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko.

Kiev, 5 iunie, după lansarea de Rusia a cinci rachete de croazieră.
Kiev, 5 iunie, după lansarea de Rusia a cinci rachete de croazieră.

Un lucrător al unei fabrici de reparații pentru trenuri a fost rănit, dar nu au existat întârzieri ale trenurilor de pasageri, anunță Alexandr Kamin, directorul furnizorului ucrainean de servicii feroviare.

Compania nu găzduiește echipament militar, a adăugat acesta, iar fabrica repară trenuri de marfă, „inclusiv vagoane folosite la exportul de cereale”, a spus el. „Adevărata țintă e economia Ucrainei și civilii”, a mai spus Kamin.

16:36 5.6.2022

Ministerul rus al Apărării: Atacurile Rusiei au distrus tancuri și alte vehicule blindate la Kiev

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de CNN, atacurile cu rachete lansate duminică asupra Kievului ar fi distrus tancuri T-72 și alte vehicule blindate primite de Ucraina de la țări est-europene.

Ministerul a adăugat că Forțele Aerospațiale Ruse au folosit rachete de înaltă precizie. Guvernul Ucrainei a confirmat că în atacurile de duminică a fost lovită și o țintă militară. Nu au existat victime, o persoană a fost spitalizată.

14:57 5.6.2022

Vladimir Putin amenință că Rusia va ataca noi ținte în Ucraina dacă aceasta primește rachete cu rază lungă de acțiune

Vladimir Putin a declarat că Rusia va ataca noi ținte ucrainene dacă SUA trimit Kievului rachete cu rază lungă de acțiune, transmite CNN.

Într-un interviu la televiziunea oficială rusă, Putin a spus, duminică, că a livra noi arme Ucrainei înseamnă prelungirea „conflictului”, iar dacă livrările vor include rachete cu rază lungă de acțiune, Moscova va viza ținte care nu au fost atacate până acum.

Președintele Joe Biden a anunțat, pe 1 iunie, noi livrări de arme „performante” Ucrainei, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune.

„Dacă acestea [rachetele cu rază lungă de acțiune] vor veni, vom trage concluziile care se impun și vom folosi propriile noastre arme, de care avem destule, pentru a lovi ținte care care nu le-am vizat până acum”, a spus Putin cu privire la noile livrări anunțate de SUA.

În opinia liderului de la Kremlin, oricum livrările nu ar schimba esențial puterea armatei Ucrainei, care avea deja astfel de rachete. Ucraina și-ar recupera doar din pierderi, a declarat Vladimir Putin pentru publicul din Rusia.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG