Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.
Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.

Războiul din Ucraina | Trei persoane ucise în atacul de la Krivoi Rog și 13 rănite, printre care 4 copii. Al 9-lea pachet de sancțiuni UE

Rusia a lansat vineri peste 76 de rachete în toată Ucraina, inclusiv asupra Kievului. Statele blocului comunitar au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Vladimir Putin pregătește pentru anul viitor o nouă ofensivă majoră și va încerca iarăși să captureze Kievul.

08:59 16.12.2022

Putin va vizita luni Belarus

Putin va vizita luni Belarus, relatează AFP, citând serviciul de presă prezidențial de la Minsk. Vizita lui Putin vine în momentul în care Ministerul Apărării din Regatul Unit a avertizat că Belarus organizează „exerciții de pregătire”. Rusia a desfășurat, de asemenea, unități suplimentare de rezerviști mobilizați în Belarus.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a scris că este puțin probabil ca trupele din Belarus să constituie o forță capabilă să efectueze un nou asalt cu succes în nordul Ucrainei.

08:57 16.12.2022

Alerte aeriene în mai multe regiuni din Ucraina și capitala Kiev

Alerte de raid aerian emise pentru mai multe regiuni din Ucraina. Ucrainenii se trezesc din nou la sunetul sirenelor de raid aerian și se grăbesc să se adăpostească în adăposturi, întrucât au fost emise alerte de raid aerian pentru regiuni precum Kiev, Harkov, Zhytomyr și Vinnytsia, Cernihiv, Mykolaiv și Kirovohrad, transmite The Guardian.

Administrația orașului Kiev a cerut locuitorilor din capitala ucraineană să se îndrepte spre adăposturi, pe fondul alertelor de raid aerian. „A fost anunțată o alertă de raid aerian în capitală! Vă rugăm să mergeți la adăpost!”, a postat administrația pe Telegram vineri dimineață.

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Alertele de raid aerian au fost emise în regiuni din întreaga țară:

07:55 16.12.2022

Explozie puternică în regiunea Lugansk, posibil la un depozit rusesc de muniții 

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare joi seara arată o explozie puternică în zona Irmino, un oraș din regiunea Luhansk ocupată de ruși, relatează CNN.

Cauza exploziei nu a putut fi confirmată, dar videoclipul arată o flacără imensă care se înalță câteva sute de metri în aer. Din videoclip, par să se audă mai multe explozii. Un canal Telegram din localitate a sugerat că a fost lovit un depozit de muniții.

Nici oficialii ucraineni, nici autoritățile susținute de Rusia din Lugansk nu au comentat cauza exploziei.

07:51 16.12.2022

Senatul american a aprobat un ajutor de 800 milioane de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a adoptat Legea privind autorizarea apărării naționale (NDDA) din 2023, care autorizează cheltuieli militare record de 858 de miliarde de dolari, inclusiv alte 800 de milioane de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

Proiectul de lege extinde Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate, un program care „oferă finanțare pentru ca guvernul federal să plătească industriei pentru a produce arme și asistență de securitate pe care să o trimită în Ucraina, mai degrabă decât să tragă direct din stocurile actuale de arme ale SUA”, relatează CNN.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG