Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

23:43 1.3.2022

Apple anunță încetarea vânzării de produse în Rusia

Compania Apple, cunoscută pentru producerea îș vânzarea telefoanelor iPhone, a anunțat că va întrerupe vânzarea produselor sale pe piața din Rusia, conform BBC. Compania a restricționat, de asemenea, o mare parte a serviciului Apple Pay pe teritoriul țării.

Mișcarea are loc după ce vice prim ministrul Ucrainei, Mihail Fedorov, i-a solicitat săptămâna trecută șefului companiei, Tim Cook, să înceteze activitatea comercială a companiei în Rusia.

23:26 1.3.2022

Google elimină agenția Russia Today din căutări

Google a eliminat agenția rusă de presă Russia Today din motorul său de căutare, potrivit BBC.

„În contextul acestei crize extraordinare, luăm măsuri extraordinare pentru a opri răspândirea dezinformării și a perturba agențiile media de dezinformare în sfera online”, a transmis Kent Walker, președintele departamentului pentru afaceri globale Google.

Ultima decizie intervine la scurt timp după ce gigantul în materie de tehnologie a restricționat publicitatea făcută de Guvernul rus pe YouTube, o platformă video deținută de Google.

23:20 1.3.2022

Serviciul ucrainean de Stat pentru Comunicații raportează că noi explozii au loc în cartierele Rusanovka, Vyshneve, Kurenevka, Boyarka și Zhuliany din capitala Ucrainei, Kiev.

O altă explozie a lovit localitatea Bila Tserkva, în apropierea Kievului, potrivit Nexta.

22:58 1.3.2022

O serie de explozii auzite în Kiev

Rusia a început bombardarea Kievului, potrivit unei postări pe Twitter publicate de Paul Niland, fondatorul Lifeline Ukraine, o linie telefonică pentru prevenirea suicidului în Ucraina.

Potrivit lui Niland, 4 explozii au fost auzite în succesiune rapidă, într-un cartier rezidențial liniștit al Kievului. Informația e în curs de actualizare.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG