Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

05:56 2.3.2022

În primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un „dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând.

Joe Biden a spus că Vladimir Putin „s-a înşelat'' și că „suntem pregătiţi, suntem uniţi''. El a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic''.

„În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere, dar a calculat foarte greşit", a susţinut Biden, în discursul său despre Starea Uniunii.

Biden a spus că Putin a crezut că va putea intra în Ucraina, iar restul lumii se va uita în altă parte. „În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean", a continuat el.

Președintele american a susţinut că Putin „este acum mai izolat de lume decât a fost vreodată". „Când istoria acestei perioade va fi scrisă, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabită şi restul lumii - mai puternică", a adăugat Biden.

Spațiul aerian american va fi închis pentru zborurile rusești

În același discurs, Joe Biden, a anunţat că Statele Unite se vor alătura aliaţilor lor şi vor interzice zborurilor ruseşti să folosească spaţiul aerian american.

„În această seară anunț că ne vom alătura aliaților noștri pentru a închide spațiul aerian american tuturor zborurilor rusești, izolând și mai mult Rusia și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor”, a spus președintele Biden.

Ordinele Administraţiei Federale a Aviaţiei din cadrul Departamentului american al Transporturilor vor intra în vigoare până la sfârşitul zilei de miercuri şi vor suspenda operaţiunile tuturor aeronavelor deţinute, certificate, operate, înregistrate, închiriate sau controlate de, pentru sau în beneficiul unei persoane care este cetăţean rus.

00:36 2.3.2022

Memorialul Holocaustului Yad Vashem - un muzeu dedicat amintirii genocidului evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial - a condamnat atacul cu rachetă asupra unui turn de televiziune din Kiev, ce a dus la deteriorarea unui memorial dedicat Holocaustului din apropiere.

Muzeul și-a exprimat „condamnarea vehementă” față de ceea ce a numit un „atac mortal rusesc în vecinătatea memorialului Babyn Yar”, citat de BBC.

00:26 2.3.2022

Ford suspendă operațiunile în Rusia

Compania americană Ford a anunțat marți, într-un comunicat, că întrerupe operațiunile în Rusia cu efect imediat. Compania deține 50% din acțiunile Ford Soller, o asociere între producătorul auto american și compania rusă, Soller.

„Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă modificare”, a declarat compania în comunicatul respectiv.

Anunțul vine la scurt timp după ce Ford a declarat astăzi că este „profund îngrijorat de situația din Ucraina”.

00:03 2.3.2022

Noi proteste anti-război în Rusia

Mai bine de 90 de protestatari au fost arestați de către autoritățile ruse în orașul Sankt Petersburg marți seara, în urma unui protest organizat împotriva războiului din Ucraina, potrivit serviciului rus BBC, citat de BBC.

Protestul a avut loc la centrul comercial Gostiny Dvor din centrul orașului. Printre cei arestați se numără cel puțin un jurnalist.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG