Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

13:17 1.3.2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnki, acuză Rusia de terorism de stat și crime de război în urma atacurilor violente asupra orașului Harkov. Bombardamentele de ieri au fost urmate azi dimineață de atacuri aeriene în centrul orașului, unde a fost lovită clădirea Administrației regionale.

Oamenii din Harkov au mers la locul exploziei pentru a arăta că nu le este frică.

13:20 1.3.2022

La spitalul pediatric Okhmadet din Kiev, copiii aflați sub tratament, părinți și personalul medical s-au adăpostit de bombardamente. (Reuters, 28 februarie 2022)

13:47 1.3.2022

Orașul ucrainean Harkov este atacat violent de forțele militare ale Rusiei. Marți, a fost bombardată clădirea administrativă din centrul acestuia.

Harkov, 1 martie 2022
Harkov, 1 martie 2022

În cursul zilei de luni, mai mult atacuri aeriene au lovit zone rezidențiale, făcând zeci de victime. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris atacurile ordonate de Kremlin asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina drept crime de război. El a acuzat Rusia de terorism de stat.

Ministrul de Interne al Ucrainei a spus că zeci de civili au fost uciși în bombardamentele de luni, pe 28 februarie.

Orașul a devenit unul dintre cele mai principatele teatre de operațiuni de când armata rusă a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Analistul de Securitate, Ruslan Lviiev, a declarat pentru Current Time că forțele rusești au intensificat atacurile cu rachetă după ce ofensiva terestră a fost întreruptă. ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional.

Atacuri violente asupra orașului Harkov
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:55 0:00

13:55 1.3.2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, marți, într-un discurs transmis online în plenul Parlamentului European, că este fericit că Europa e unită astăzi, dar prețul plătit este viața oamenilor care mor în invazia decisă de Kremlin.

Ucraina plătește cu viața celor mai buni oameni ai săi dorința de a fi liberă și independentă, a spus el. „Pentru unii oameni, ziua de astăzi este ultima zi”, a spus Volodimir Zelenski.

El a menționat atacul violent asupra orașului Harkov, unul dintre cele mai importante ale Ucrainei, lovit marți dimineață de rachete care au vizat centrul celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

„Luptăm pentru pământul nostru și pentru libertate. Vrem să ne vedem copiii in viață”, a spus el.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG