Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

18:40 1.3.2022

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de prizonieri de la declanșarea războiului în urmă cu aproximativ o săptămână, potrivit Europei Libere.

Șeful administrației militare a regiunii Sumy, din nord-estul Ucrainei, Dmitro Zhivițki, a transmis pe 1 martie, pe Telegram, că un ofițer al poliției militare ruse, născut în 1997, a fost eliberat la schimb pentru cinci soldați ucraineni.

18:45 1.3.2022

Cinci morți în urma atacului asupra turnului de televiziune din Kiev

Serviciile de urgență ucrainene, citate de BBC, au confirmat în urmă cu puține minute faptul că cinci oameni au murit în urma atacului Rusiei asupra turnului de televiziune din Kiev. Turnul se află în Babyn Yar, o locație memorial a Holocaustului, unde aproximativ 33.000 de evrei au fost uciși în două zile de către armata nazistă în 1941. Una din rachete a ratat ținta și a lovit memorialul dedicat evreilor.

Europa Liberă reamintește că turnul de televiziune a fost lovit de rachetele rusești în urmă cu puțin peste o oră.

19:25 1.3.2022

Patru aeronave de luptă Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au ajuns în această seară la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Mesajul a fost anunțat cu puțin timp în urmă de către Ministerul Apărării Naționale.

19:37 1.3.2022

Zelenski, despre bombardarea sitului Holocaustului din Kiev: „Istoria se repetă”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat frustrarea pe Twitter după ce armata rusă a lovit cu mai multe rachete Centrul Memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev. Memorialul a fost construit pe cea mai mare groapă comună din Europa cauzată de Holocaust. Mai bine de 33.000 de evrei au fost uciși și îngropați în această locație.

„Ce rost are să spui 'niciodată din nou' timp de 80 de ani, dacă lumea rămâne tăcută când o bombă cade pe Babyn Yar? Cel puțin 5 morți. Istoria se repetă”, s-a arătat în postarea lui Zelenski de pe Twitter, citată de BBC.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG