Linkuri accesibilitate

Natalia, o femeie din Kramatorsk, stă în casa care i-a fost distrusă de o lovitură militară rusă.
Natalia, o femeie din Kramatorsk, stă în casa care i-a fost distrusă de o lovitură militară rusă.

Război în Ucraina | Șase milioane de ucraineni au din nou curent electric. Putin s-a întâlnit cu generalii

Ucraina continuă lucrările de refacere a infrastructurii energetice după atacurile cu bombă de vineri, când zeci de rachete au lovit marile orașe. Milioane de oameni nu au încă acces la utilități.

Cele mai importante evenimente

17:59 18.12.2022

Declarații despre război ale șefului CIA

William Burns, directorul CIA.
William Burns, directorul CIA.

Directorul CIA a precizat că Rusia nu este „serioasă” în privința negocierilor de a pune capăt războiului din Ucraina.

Comentariile lui William Burns, făcute într-un interviu din 16 decembrie cu PBS, au fost primele sale reacțiii publice de la întâlnirea cu omologul său rus în Turcia, luna trecută.

Întrebat dacă vremea rece de iarnă poate încetini luptele și deschide posibilitatea discuțiilor, Burns a spus: „Din evaluările noastre, că rușii nu sunt serioși în acest moment cu privire la o negociere reală”.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a acuzat Statele Unite că nu au o „abordare constructivă” față de discuții. Ulterior, spre finalul săptămânii, Rusia a bombardat mai multe orașe ucrainene motivând demersul ca o reacție la alimentarea cu arme de către Vest a Ucrainei.

21:10 18.12.2022

Ce voia să transmită Zelenski înaintea finalei Cupei Mondiale

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus duminică organizarea unui sumit global pentru pace în această iarnă, într-un mesaj video pe care Kievul spera să fie difuzat înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. FIFA nu a permis transmiterea mesajului înaintea finale Franța – Argentina de duminică.

„Am oferit Formula Păcii lumii. Absolut corect. L-am oferit pentru că nu există campioni în război, nu poate exista nicio remiză”, a spus Zelenski într-un mesaj video.

„Anunț inițiativa de a organiza un Summit Global al Formulei Păcii în această iarnă. Summit-ul pentru a uni toate națiunile lumii în jurul cauzei păcii globale. Tribunele de pe stadion se golesc după meci, iar după război orașele rămân goale”, a spus el.

Asistentul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak a declarat pe Twitter că FIFA „demonstrează o lipsă de înțelegere a dezastrului în care Federația Rusă trage lumea prin declanșarea unui război în Ucraina”.

XS
SM
MD
LG