Linkuri accesibilitate

Natalia, o femeie din Kramatorsk, stă în casa care i-a fost distrusă de o lovitură militară rusă.
Natalia, o femeie din Kramatorsk, stă în casa care i-a fost distrusă de o lovitură militară rusă.

Război în Ucraina | Șase milioane de ucraineni au din nou curent electric. Putin s-a întâlnit cu generalii

Ucraina continuă lucrările de refacere a infrastructurii energetice după atacurile cu bombă de vineri, când zeci de rachete au lovit marile orașe. Milioane de oameni nu au încă acces la utilități.

Cele mai importante evenimente

09:09 18.12.2022

Milioane de ucraineni au curent electric din nou

Muncitorii ucraineni au restabilit energia electrică pentru aproape 6 milioane de oameni în ultimele 24 de ore, după ultimul val de atacuri al Rusiei care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 17 decembrie.

„Lucrările de reparații continuă fără pauză după atacul terorist de ieri”, a spus Zelenski, sâmbătă seară.

Forțele ruse au tras peste 70 de rachete pe 16 decembrie, lăsând mai multe orașe în întuneric și forțând oamenii să suporte temperaturile sub zero grade fără încălzire sau apă curentă.

Până în seara zilei de 17 decembrie, două treimi din casele din Kiev au fost reconectate la electricitate și toate au recăpătat accesul la apă, a spus primarul Vitali Klitciko.

Electricitatea a fost restabilită și în întreaga provincie Harkov, inclusiv în orașul Harkov, a doua metropolă ca mărime a țării.

Din octombrie, în urma unui val de eșecuri militare din Ucraina, Moscova a purtat o campanie aeriană împotriva rețelei energetice a Ucrainei și a altor infrastructuri civile. Moscova spune că atacurile vizează instalațiile legate de armată.

Un lucrător al unui serviciu de salvare din Ucraina merge printre ruinele unei locuințe lovite de o bombă în Harkov. 16 decembrie 2022.
Un lucrător al unui serviciu de salvare din Ucraina merge printre ruinele unei locuințe lovite de o bombă în Harkov. 16 decembrie 2022.

10:54 18.12.2022

Viața grea a oamenilor din Herson după eliberarea de sub ocupația rusă

Viața în orașul Herson, recent eliberat, este o luptă constantă pentru localnici. Forțele rusești continuă să bombardeze capitala regională devastată de război.

Deși lanțurile de supermarketuri au început să se redeschidă, locuitorii spun că au nevoie de mai mult sprijin în timpul lunilor reci de iarnă, inclusiv mai multe generatoare și un acces mai bun la medicamente.

Viața grea a oamenilor din Herson după eliberarea de sub ocupația rusă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:05 0:00

12:05 18.12.2022

Locuitorii din Kiev au căldură din nou

Sistemul de alimentare cu căldură din Kiev a fost repus în funcțiune la capacitate maximă, au anunțat autoritățile orașului.

„Toate sursele de alimentare cu căldură funcționează normal”, a scris primarul Kievului, Vitali Klitciko, pe Telegram.

El a menționat că, în timpul zilei, lucrătorii de utilități vor interveni acolo unde vor fi sesizați pentru a remedia eventuale alte avarii.

Vineri, 16 decembrie, armata rusă a tras 40 de rachete spre Kiev, dintre care 37 au fost distruse de sistemele de apărare aeriană. În capitala Ucrainei, după aceea, au apărut probleme cu alimentarea cu apă și căldură din cauza întreruperilor de energie electrică de urgență.

14:41 18.12.2022

Marea Britanie: Moralul trupelor rusești este „fragil”

Forțele rusești au un „moral fragil”, arată ministerul Apărării din Marea Britanie, în cea mai recentă actualizare referitoare la războiul din Ucraina.

Acest fapt va fi, cu siguranță, o vulnerabilitate semnificativă pentru Rusia a transmis ministerul, citat de The Guardian. În briefing-ul zilnic postat pe Twitter, Ministerul a arătat că preocupările soldaților se concentrează în primul rând numărul mare de victime, conducerea slabă, problemele salariale, lipsa echipamentului și muniției și lipsa de claritate cu privire la obiectivele războiului.

Briefingul mai arată că înființarea a două „brigăzi creative” de primă linie, însărcinate să ridice moralul trupelor prin furnizarea de divertisment și instrumente muzicale, printre altele, este „ puțin probabil să atenueze în mod substanțial aceste îngrijorări”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG