Linkuri accesibilitate

Consecințe ale atacului cu drone asupra Kievului - 17 octombrie 2022
Consecințe ale atacului cu drone asupra Kievului - 17 octombrie 2022

Războiul din Ucraina | Un cuplu care aștepta un copil, printre cele patru persoane ucise în atacul cu 28 de drone kamikaze asupra Kievului

Ziua 236 a invaziei: Rusia a atacat Kievul cu drone kamikaze la primele ore ale dimineții. Cel puțin cinci explozii au fost auzite în capitala ucraineană.

Evenimentele zilei în război - 17 octombrie

14:06 17.10.2022

Premierul ucrainean: Rusia a atacat infrastructura critică în trei regiuni

Urmări ale atacului cu drone din Kiev, 17 octombrie 2022.
Urmări ale atacului cu drone din Kiev, 17 octombrie 2022.

Prim-ministrul ucrainean Denis Șmîhal a oferit mai multe detalii despre amploarea atacurilor rusești de luni dimineață. El a declarat că loviturile au afectat infrastructura critică din trei regiuni, lăsând fără electricitate sute de orașe și sate din întreaga țară.

„Teroriștii ruși au atacat din nou infrastructura energetică a Ucrainei în trei regiuni. Cinci lovituri de drone au fost înregistrate la Kiev. Au fost avariate instalații energetice și o clădire rezidențială”, a spus el, potrivit The Guardian.

El a precizat că Rusia a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra „infrastructurii critice” în regiunea centrală Dnipropetrovsk și în regiunea Sumî din est.

În Dnipropetrovsk, trei rachete rusești au fost doborâte, dar o alta a lovit instalații energetice.

„Sute de așezări au fost izolate ca urmare a atacului. Toate serviciile (guvernamentale) lucrează la remedierea consecințelor bombardamentelor și la restabilirea alimentării cu energie electrică”, a adăugat premierul ucrainean.

Șmîhal i-a îndemnat pe ucraineni să își reducă consumul de electricitate, în special în timpul orelor de vârf.

Biroul președintelui a declarat că loviturile cu rachete rusești asupra infrastructurii critice s-au soldat cu mai mulți morți și răniți.

13:07 17.10.2022

O familie a fost ucisă în atacul cu drone din Kiev

Un bloc a fost distrus în una dintre exploziile cauzate de dronele sinucigașe.
Un bloc a fost distrus în una dintre exploziile cauzate de dronele sinucigașe.

Numărul persoanelor ucise în urma atacului cu o dronă kamikaze asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev a crescut la trei, potrivit lui Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului administrației prezidențiale ucrainene. Nouăsprezece persoane au fost salvate, relatează BBC.

Anton Gherașcenko, consilier prezidențial ucrainean de rang înalt, a precizat că „o familie tânără” a fost ucisă în atac.

„Bogdan și Victoria, în vârstă de 34 de ani, au fost găsiți morți. Se pare că așteptau primul lor copil în câteva luni”, a scris el pe Twitter.

12:55 17.10.2022

Primăria Kievului: Rusia a lansat 28 de drone kamikaze

Un anchetator ucrainean ține în mână un fragment de dronă cu o inscripție scrisă de mână cu mesajul „Pentru Belgorod. Pentru Luch”, 17 octombrie 2022.
Un anchetator ucrainean ține în mână un fragment de dronă cu o inscripție scrisă de mână cu mesajul „Pentru Belgorod. Pentru Luch”, 17 octombrie 2022.

Cel puțin o persoană a fost ucisă după ce Rusia a lansat în această dimineață un val de 28 de drone împotriva capitalei ucrainene Kiev.

Vitali Kliciko, primarul Kievului, a declarat luni la prânz că Rusia a lansat 28 de drone în direcția Kievului în atacul său de luni dimineață.

„Mulțumită forțelor noastre armate și apărării aeriene, majoritatea teroriștilor zburători au fost doborâți”, a declarat el, citat de The Guardian.

Cu toate acestea, cinci dintre drone au au provocat explozii în capitala ucraineană, conform declarației.

„În total, în Kiev s-au auzit cinci explozii. Una dintre ele într-o clădire rezidențială din districtul Șevcenkiv. Salvatorii continuă să evalueze structurile clădirii și lucrează la dezmembrarea resturilor. Anterior, 18 locuitori ai clădirii au fost salvați. Doi dintre ei se aflau sub dărâmături. Cadavrul unei femei a fost recuperat. Potrivit datelor preliminare, încă o persoană se află sub dărâmături. Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare”, a mai spus Vitali Kliciko.

11:45 17.10.2022

O persoană a murit în atacul de luni de la Kiev

Cel puțin o persoană a murit în urma atacului cu drone kamikaze organizat de Rusia în capitala ucraineană, luni dimineață, potrivit primarului Vitali Kliciko. Este vorba despre o femeie prinsă sub dărămături.

El a adăugat că alte trei persoane au fost internate în spital, în timp ce una încă să află sub dărămături.

Ambasada SUA a condamnat atacurile rusești asupra Kievului și a altor orașe ucrainene

„Mai multe atacuri rusești disperate și reprobabile în această dimineață împotriva civililor și a infrastructurii civile. Admirăm puterea și rezistența poporului ucrainean. Vom fi alături de voi atâta timp cât va fi nevoie”, a transmis Ambasada SUA în Ucraina.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG