Linkuri accesibilitate

Consecințe ale atacului cu drone asupra Kievului - 17 octombrie 2022
Consecințe ale atacului cu drone asupra Kievului - 17 octombrie 2022

Războiul din Ucraina | Un cuplu care aștepta un copil, printre cele patru persoane ucise în atacul cu 28 de drone kamikaze asupra Kievului

Ziua 236 a invaziei: Rusia a atacat Kievul cu drone kamikaze la primele ore ale dimineții. Cel puțin cinci explozii au fost auzite în capitala ucraineană.

Evenimentele zilei în război - 17 octombrie

16:14 17.10.2022

Esența Ucrainei în 30 de secunde

Au apărut imagini cu o pisică care a fost salvată din dărâmăturile unei clădiri lovite de o dronă în Kiev.

O filmare cu animalul legănat în brațele unui bărbat a devenit virală după ce a fost postată pe rețelele de socializare de primarul Kievului, Vitali Klitciko.

15:25 17.10.2022

Cine este tânăra familie care aștepta un copil, ucisă în atacul cu drone de la Kiev

Anton Gerașcenko, un consilier prezidențial ucrainean, a declarat că o „familie tânără” a fost ucisă în această dimineață într-o lovitură cu dronă asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev.

„Bogdan și Victoria, de 34 de ani, au fost găsiți morți. Așteptau primul lor copil în câteva luni”, a scris el pe Twitter.

Fotografiile de pe rețelele de socializare arată amploarea pagubelor aduse blocului din centrul Kievului, distrus în atacul cu drone în care a murit și cuplul care aștepta un copil.

Și primarul Vitali Klitciko a scris despre cuplul care aștepta un copil, ucis în atacul cu drone. Femeia era însărcinată în șase luni, a scris el pe Telegram.

Mai mulți reporteri ucraineni au identificat victima însărcinată a unui atac cu dronă asupra unei clădiri rezidențiale din centrul Kievului drept Viktoriia sau Vika, care ar fi murit împreună cu soțul ei, Bogdan.

Iată imagini cu blocul din care jumătate a fost distrus.

14:39 17.10.2022

Imaginile atacului cu drone

Publicația ucraineană Censor.NET a difuzat imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul blocului distrus de o dronă kamikaze.

Doi tineri care așteptau primul lor copil au murit în urma acestui atac, autoritățile ucrainene confirmând decesul a trei persoane. Primarul capitalei ucraineni a precizat că femeia era însărcinată în luna a șasea.

De asemenea, au apărut imagini cu polițiști din Kiev care doboară o dronă, postate de Anton Gherașcenko, un consilier prezidențial ucrainean de rang înalt.

Vorbind la scurt timp după ce Kievul a fost lovit, șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat că „vom căuta dovezi concrete” privind participarea Iranului la războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

14:19 17.10.2022

A început exercițiul NATO de descurajare nucleară

NATO a început exercițiile regulate de descurajare nucleară în Europa de Vest, care vin pe fondul creșterii tensiunilor cu Rusia, provocate de amenințările nucleare ale președintelui Vladimir Putin.

„Exercițiul 'Steadfast Noon' implică 14 țări și până la 60 de avioane de diferite tipuri, inclusiv avioane de luptă de generația a patra și a cincea, precum și avioane de supraveghere și avioane cisternă”, a transmis NATO într-un comunicat.

Alianța a subliniat că „activitatea de antrenament de rutină și recurentă” - care se desfășoară până pe 30 octombrie - a fost planificată înainte ca Rusia să invadeze Ucraina și nu are legătură cu situația actuală.

În cadrul exercițiului vor avea loc zboruri de antrenament deasupra Belgiei, Marii Britanii și Mării Nordului.

„Noul concept strategic al NATO, adoptat de liderii aliați la summitul de la Madrid din iunie, arată clar că scopul fundamental al capacității nucleare a NATO este de a menține pacea, de a preveni coerciția și de a descuraja agresiunea”, se arată în comunicat, potrivit RFE/RL.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins orice apel la anularea exercițiului, după ce Putin și-a intensificat retorica nucleară în timp ce forțele rusești au suferit răsturnări de situație în Ucraina.

„Ar trimite un semnal foarte greșit dacă am anula acum brusc un exercițiu de rutină, planificat de mult timp, din cauza războiului din Ucraina. Trebuie să înțelegem că un comportament ferm și previzibil al NATO, puterea noastră militară, este cea mai bună modalitate de a preveni escaladarea”, a declarat Stoltenberg săptămâna trecută.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG