Linkuri accesibilitate

Un anchetator se uită la cadavrele exhumate dintr-un mormânt din curtea unei case din satul Stepankî, lângă Harkov - 11 mai 2022 (Foto de SERGHEI BOBOK / AFP)
Un anchetator se uită la cadavrele exhumate dintr-un mormânt din curtea unei case din satul Stepankî, lângă Harkov - 11 mai 2022 (Foto de SERGHEI BOBOK / AFP)

Războiul lui Putin | ONU vrea să investigheze abuzurile comise de Rusia în Ucraina. Peste 100 de copii uciși numai în aprilie

După ce premierul Marii Britanii a vizitat Suedia și Finlanda, Moscova avertizează că dacă cele două țări se vor alătura NATO vor exista consecințe. În Ucraina, va fi judecat primul soldat rus pentru comiterea unei presupuse crime de război.

  • Finlanda a solicitat aderarea la NATO „fără întârziere”, iar Dmitri Peskov spune că Rusia consideră aderarea Finlandei la NATO o amenințare.
  • Aproape 100 de copii au fost uciși în Ucraina doar în luna aprilie, dar cifrele reale ar putea fi semnificativ mai mari, a declarat Fondul Națiunilor Unite pentru copii, Unicef.
  • Consiliul pentru drepturile omului al ONU a adoptat o rezoluție pentru investigarea abuzurilor comise de trupele rusești care au invadat Ucraina și pentru tragerea la răspundere a celor responsabili.
  • Comisia Europeană a prezentat joi un set de acțiuni menite să ajute Ucraina să-și exporte produsele agricole.
  • În Ucraina, continuă bătălia pentru capturarea totală a Mariupolului. Rușii bombardează combinatul Azovstal unde rezistă ultimii luptători ucraineni.
23:05 12.5.2022

Forțele ucrainene au incendiat o navă rusească în Marea Neagră

Forțele ucrainene au avariat o navă modernă de logistică a marinei ruse în Marea Neagră, dându-i foc, a declarat joi un purtător de cuvânt al administrației militare regionale Odesa din sudul Ucrainei, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt Serghei Bratciuk a declarat într-o postare online că Vsevolod Bobrov a fost lovit lângă Insula Șerpilor, scena reînnoirii luptei din ultimele zile, dar nu a oferit detalii. Micuța insulă este situată în apropierea graniței maritime a Ucrainei cu România.

22:53 12.5.2022

Contraatac al luptătorilor de la Azovstal

Imaginile video îi arată pe luptătorii Azov din Mariupol angajându-se într-un contraatac la combinatul în care sute de soldați și civili au fost asediați.

22:51 12.5.2022

O minge de baseball semnată de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a vândut la licitație pentru peste 50.000 de dolari

O minge de baseball semnată de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a vândut la licitație pentru peste 50.000 de dolari, o parte din venituri fiind pentru ucrainenii strămutați de invazia rusă.

Un licitator din Boston, RR Auction, a declarat că oferta câștigătoare pentru meciul de baseball al Ligii Majore Rawlings a fost de trei ori mai mare decât estimarea.

Compania va dona suma de 15.000 USD din vânzare.

Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte nedezvăluită din încasările sale către organizația globală non-profit Americares.

Mingea este semnată cu vârf de pâslă negru, cu litere chirilice ucrainene și latine. Acesta este însoțit de o scrisoare semnată de Volodimir Yelșenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU.

Kaplan este un cunoscut colectionar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali care rareori scoate la licitatie piesele lui prețioase.

Ofertantul câștigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction drept „un colecționar din Vestul Mijlociu care este încântat că o parte din fonduri se duc la efortul de ajutorare a Ucrainei ”.

În aceeași licitație au fost vândute documente semnate de naturalistul britanic Alfred Wallace, inventatorul Nikola Tesla, Albert Einstein și fondatorii John Hancock și John Adams.

22:38 12.5.2022

 Rusia și-ar putea întrerupe livrările de gaz către Finlanda mâine

Președintele finlandez Sauli Niinisto
Președintele finlandez Sauli Niinisto

Rusia și-ar putea întrerupe livrările de gaz către Finlanda mâine, la o zi după ce liderii finlandezi au declarat că vor solicita aderarea la NATO, transmite The Guardian.

Politicienii finlandezi au fost avertizați că Rusia și-ar putea opri aprovizionarea cu gaz vineri, a declarat ziarul local Iltalehti, citat de surse anonime.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG