Linkuri accesibilitate

Un soldat ucrainean trage cu mitraliera pe frontul din regiunea Donețk, 9 iunie 2022. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
Un soldat ucrainean trage cu mitraliera pe frontul din regiunea Donețk, 9 iunie 2022. Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Războiul din Ucraina | Lupte grele pentru Severodonețk. Ursula von der Leyen s-a întâlnit cu Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 108 zi. Președintele Joe Biden a declarat că Volodimir Zelenski „nu a vrut să audă” avertismentele SUA despre invazia rusă. Luptele grele continuă în Donbas, iar ucrainenii spun că au rămas fără armament.

12:17 11.6.2022

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă la Kiev, potrivit Reuters. Ea urmează să aibă discuții cu președintele Volodimir Zelenski despre candidatura Ucrainei la UE.

Este pentru a doua oară când șefa executivului de la Bruxelles este în capitala Ucrainei, de la debutul invaziei rusești.

11:46 11.6.2022

În Mariupol riscă să apară un focar major de holeră

Orașul-port Mariupol este expus riscului unui focar major de holeră, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de BBC.

O mare parte din infrastructura orașului este deteriorată sau distrusă, iar apa potabilă s-a amestecat cu canalizarea, potrivit ONU.

Primarul ucrainean al orașului, Vadim Boychenko, a declarat pentru BBC Ucraina că „holera, dizenteria și alte boli infecțioase sunt deja în oraș” și că orașul a fost închis pentru a evita un focar mai mare.

Afirmațiile nu au putut fi verificate de BBC, iar primarul numit de Rusia spune că au loc teste regulate și nu au fost înregistrate cazuri de holeră.

Poveștile de groază de la Azovstal. Mărturiile soțiilor soldaților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:28 0:00

10:52 11.6.2022

Ministerul britanic al Apărării: Forțele ruse nu au făcut progrese în sudul Severodonețk

Cea mai recentă actualizare privind războiul din Ucraina, realizată de Ministerul Apărării al Regatului Unit, arată că sunt lupte intense în orașul cheie Severodonețk, iar ambele părți ucrainene și ruse vor suferi probabil un număr mare de victime.

Cu toate acestea, forțele ruse nu au făcut progrese în sudul orașului, arată britanicii.

Ministerul Apărării al Regatului Unit spune că Rusia nu are rachete moderne mai precise și recurge la rachete antinavă grele împotriva țintelor terestre din Ucraina.

10:17 11.6.2022

Forțele armate ale Ucrainei estimează că rușii au pierdut în luptă peste 32.000 de soldați până pe 11 iunie 2022:

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG