Linkuri accesibilitate

Echipajele de salvare, în mijlocul dărâmurilor unei clădiri după un bombardament al forțelor ruse în Lîsîceansk - 17 iunie 2022 (Reuters)
Echipajele de salvare, în mijlocul dărâmurilor unei clădiri după un bombardament al forțelor ruse în Lîsîceansk - 17 iunie 2022 (Reuters)

Războiul din Ucraina | Boris Johnson, vizită neașteptată la Kiev. Putin, despre sancțiunile împotriva Rusiei: „nechibzuite și nebunești”

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 114-a zi. Luptele continuă în estul Ucrainiei, unde cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte şapte rănite. 

12:32 17.6.2022

Ministerul britanic al Apărării transmite că, în ultimele 24 de ore, forțele rusești au continuat probabil să încerce să recapete avânt pe axa Popasna, de unde încearcă să încercuiască Severodonețkul dinspre sud.

În Rusia, războiul a accelerat evoluția pe termen lung a statului spre autoritarism.

În ultimele săptămâni, Duma a demarat procedura de introducere a unei pedepse de 20 de ani pentru rușii care luptă împotriva Federației Ruse.

10:54 17.6.2022

Ucraina a lasăt impresia că aruncă în aer „Podul lui Putin”

Ucraina a lăsat joi impresia că se pregătește să atace podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci - supranumit și „Podul lui Putin”, care face legătura între Rusia și Peninsula Crimeea. Serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat un document de 300 de pagini cu detalii despre construcţia podului afirmând că sunt informaţii din surse oficiale ruseşti.

Autenticitatea documentului nu a putut fi stabilită, dar acesta a fost dat publicităţii la o zi după ce generalul ucrainean Dmitro Marcenko declara că podul va fi „ţinta numărul unu”, dacă Kievul va obţine armele necesare.

El a spus că Moscova foloseşte podul pentru a transporta provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei, relatează agenția de presă dpa, preluată de Agerpres.

Cum apără tancurile ucrainene infanteria în timpul atacurilor rusești
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

09:44 17.6.2022

Comisia Europeană urmează să recomande acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova

Se aşteaptă ca, în cursul zilei de vineri, Comisia Europeană să se pronunţe în favoarea acordării statutului de candidat la UE atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova, informează DPA, preluată de Agerpres.

O recomandare în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE urmează să fie aprobată vineri, în cadrul unei reuniuni prezidate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a aflat agenţia germană de presă din cercurile Comisiei.

09:01 17.6.2022

Un al treilea american, dat dispărut în Ucraina

Un al treilea american pe care Departamentul de Stat al SUA l-a raportat ca dispărut în misiune în Ucraina este un veteran al Marinei militare, Grady Kurpasi, a confirmat pentru CNN familia acestuia.

Soţia acestuia, Heeson Kim, şi alţi prieteni apropiaţi au vorbit pentru ultima dată cu Kurpasi între 23 şi 24 aprilie, a declarat pentru CNN un prieten de familie, George Heath.

Kurpasi a activat timp de 20 de ani în Marina militară americană, trecând în rezervă în noiembrie 2021. El a ales să meargă ca voluntar în Ucraina, pentru a fi alături de ucraineni, dar iniţial nu s-a imaginat luptând în primele linii ale războiului, a spus Heath.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG