Linkuri accesibilitate

Echipajele de salvare, în mijlocul dărâmurilor unei clădiri după un bombardament al forțelor ruse în Lîsîceansk - 17 iunie 2022 (Reuters)
Echipajele de salvare, în mijlocul dărâmurilor unei clădiri după un bombardament al forțelor ruse în Lîsîceansk - 17 iunie 2022 (Reuters)

Războiul din Ucraina | Boris Johnson, vizită neașteptată la Kiev. Putin, despre sancțiunile împotriva Rusiei: „nechibzuite și nebunești”

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 114-a zi. Luptele continuă în estul Ucrainiei, unde cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte şapte rănite. 

07:43 17.6.2022

Zelenski despre vizita liderilor europeni: Ucraina a simţit sprijinul a patru state europene puternice în acelaşi timp


Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina a simţit sprijinul a patru statele europene în acelaşi timp, prin vizita liderilor acestora la Kiev.

„A fost important pentru mine să aud de la lideri un alt lucru fundamental - ei sunt de acord că sfârşitul războiului şi pacea pentru Ucraina trebuie să fie exact cum le vede Ucraina", a arătat el.

Zelenski a subliniat că „toţi liderii înţeleg de ce nu au loc negocieri pentru a pune capăt războiului". „Exclusiv din cauza poziţiei Rusiei, care doar încearcă să intimideze pe toată lumea în Europa şi să continue să ne distrugă statul", a susţinut el.

„Astăzi este o zi cu adevărat istorică - Ucraina a simţit sprijinul a patru state europene puternice în acelaşi timp. Şi în special sprijin pentru mişcarea noastră spre Uniunea Europeană. Italia, România, Franţa şi Germania sunt cu noi. Toţi cei patru lideri - dl. Draghi, dl. Iohannis, dl. Macron şi dl. Scholz - sprijină candidatura Ucrainei. Desigur, toate procedurile relevante trebuie urmate şi toate statele membre trebuie să se alăture. Dar la întâlnirea noastră de astăzi a fost făcut un pas mare - un pas înainte. A fost important pentru mine să aud de la lideri un alt lucru fundamental - ei sunt de acord că sfârşitul războiului şi pacea pentru Ucraina trebuie să fie exact cum le vede Ucraina. Cum le vede poporul nostru", a declarat Zelenski, în mesajul său transmis joi noaptea.

07:46 17.6.2022

Morţi şi răniţi după un atac aerian asupra unei clădiri în care se aflau civili în oraşul Lîsîciansk

Un atac aerian a lovit joi o clădire în care se aflau civili în oraşul Lîsîciansk din estul Ucrainei unde au loc lupte sângeroase, ucigând cel puţin patru persoane şi rănind alte şapte, a anunţat joi seara guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, pe Telegram, informează Reuters.

Guvernatorul a spus că un alt atac aerian a lovit tot joi o clădire a sanatoriului din Lîsîciansk şi a distrus-o, posibil cauzând alte victime. „Se pare că sunt persoane prinse sub dărâmături", a spus Gaidai cu referire la al doilea atac, adăugând că operaţiuni de salvare sunt în curs la faţa locului.

Reuters nu a putut verifica din sursă independentă informaţiile despre atacurile aeriene.

08:19 17.6.2022

Un depozit de muniție din Krasnîi Luch, în flăcări

Luptele continuă în Estul Ucrainei. Un depozit de muniție din Krasnîi Luch, teritoriu ocupat al regiunii Lugansk, este în flăcări, potrivit Nexta:

09:01 17.6.2022

Un al treilea american, dat dispărut în Ucraina

Un al treilea american pe care Departamentul de Stat al SUA l-a raportat ca dispărut în misiune în Ucraina este un veteran al Marinei militare, Grady Kurpasi, a confirmat pentru CNN familia acestuia.

Soţia acestuia, Heeson Kim, şi alţi prieteni apropiaţi au vorbit pentru ultima dată cu Kurpasi între 23 şi 24 aprilie, a declarat pentru CNN un prieten de familie, George Heath.

Kurpasi a activat timp de 20 de ani în Marina militară americană, trecând în rezervă în noiembrie 2021. El a ales să meargă ca voluntar în Ucraina, pentru a fi alături de ucraineni, dar iniţial nu s-a imaginat luptând în primele linii ale războiului, a spus Heath.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG