Linkuri accesibilitate

Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei
Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina | Muratov își vinde medalia Nobel în sprijinul copiilor ucraineni. Ben Stiller, la Kiev, către Zelenski: Ești eroul meu

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 117 zi. Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămână privind acordarea statutului de ţară candidată.

22:27 20.6.2022

Ben Stiller în Ucraina. Către Zelenski: „Ești eroul meu!”

Actorul și regizorul Ben Stiller, Ambasador al Bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNCHR), a fost luni în Ucraina, de Ziua Mondială a Refugiaților, pentru a discuta despre nevoile refugiaților ucraineni.

Cel puțin 7,7 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când forțele ruse au invadat pe 24 februarie, potrivit UNHCR.

La întâlnirea cu liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a spus: „Ești eroul meu!”

21:59 20.6.2022

Nouă civili răniți la Harkov, printre care trei copii

Harkovul a fost lovit puternic în ultimele 24 de ore de rachete rusești.

Potrivit lui Oleg Siniehubov, guvernatorul Harkovului, nouă civili au fost răniți, printre care și trei copii.

21:47 20.6.2022

Zelenski: Africa este ostatica războiului dus de Rusia în Ucraina

Africa este „ostatic” al războiului „colonial” al Rusiei în Ucraina, care a dus la penuria globală de alimente și temeri de foamete pe continentul african, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ucraina a fost angajată în „negocieri complexe” pentru a debloca cerealele prinse în porturile sale de la Marea Neagră de blocada navală a Rusiei, a spust Zelenski într-o adresă adresată Uniunii Africane.

„Acest război poate părea foarte îndepărtat pentru voi și țările voastre, dar prețurile alimentelor care cresc catastrofal au adus deja (războiul) în casele a milioane de familii africane. Nivelul nedrept al prețurilor la alimente, care a fost provocat de războiul rusesc, se simte dureros pe toate continentele. Din păcate, aceasta poate fi o problemă specială pentru țările dvs”, a spus liderul ucrainean.

Zelenski a spus că, deși Ucraina încearcă totul pentru a-și elibera porturile, el a recunoscut că „încă nu a fost înregistrat niciun progres, deoarece nu a fost găsit încă nici un instrument real care să se asigure că Rusia nu le atacă din nou”.

„De aceea, criza alimentară din lume va continua atâta timp cât va continua acest război colonial”, a adăugat el.

20:56 20.6.2022

Rusia a dat ordin trupelor să ajungă la granițele Luhanskului până duminică

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că Rusia și-a adunat aproape toate forțele pentru a asalta așezările din apropierea orașului Sievierodonețk.

În zona Sievierodonețk au loc bătălii „decisive”, iar conducerea rusă urmărește să ajungă la granițele regiunii până la sfârșitul săptămânii, a declarat Maliar, citată de agenția de presă ucraineană.

„Armata rusă și-a aruncat practic în luptă toate forțele și mijloacele pentru a asalta așezările din jur. Ei caută să spargă apărarea trupelor noastre și încearcă să ne încercuiască trupele care apără Lîsîceansk și Sievierodonețk.

Trupele ucrainene fac „tot ce este posibil” pentru a-și menține teritoriul pentru a preveni încercuirea, a spus ea. „Dar trebuie să înțelegem că inamicul are un avantaj în armament, așa că situația este extrem de dificilă acum, iar noaptea și astăzi, există o intensitate maximă a acestor bătălii decisive.”

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG