Linkuri accesibilitate

Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei
Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina | Muratov își vinde medalia Nobel în sprijinul copiilor ucraineni. Ben Stiller, la Kiev, către Zelenski: Ești eroul meu

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 117 zi. Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămână privind acordarea statutului de ţară candidată.

18:46 20.6.2022

Întâlnire la vârf a finanțiștilor american și canadian pentru a discuta despre noi sancțiuni împotriva Rusiei

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, urmează să se întâlnească luni la Toronto cu ministrul de finanțe al Canadei, Chrystia Freeland, pentru a discuta despre războiul din Ucraina și eforturile comune de a face față inflației pe care o provoacă prețurile alimentelor și combustibililor.

Cei doi miniștri de finanțe vor discuta despre sancțiuni și alte eforturi comune pentru a crește presiunea economică asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a anunțat Trezoreria SUA într-un comunicat. Cei doi oficiali vor discuta, de asemenea, despre eforturile comune de atenuare a consecințelor globale resimțite din cauza agresiunii Rusiei, inclusiv necesitatea de a stimula producția de combustibili fosili pe termen scurt pentru a aborda costurile ridicate ale gazului și energiei și vor reitera importanța adoptării tehnologiilor de energie curată care rupe dependența noastră pe termen mediu.

15:38 20.6.2022

Muratov își scoate la licitație medalia de la Premiul Nobel în sprijinul copiilor ucraineni strămutați

Editorul ziarului independent rus Novaia Gazeta își scoate la licitație medalia cu Premiul Nobel pentru pace, încasările fiind destinate ajutorării copiilor strămutați de războiul din Ucraina.

Dmitri Muratov a condus una dintre ultimele publicații independente, interzise de regimul Putin, după ce alte zeci au fost fie închise, fie blocate pentru că au scris despre invazia rusească în Ucraina. În martie, a anunțat, publicația a anunțat că-și suspendă operațiunile pe durata războiului, după ce a devenit în Rusia a devenit o crimă să relatezi despre invazia rusească în Ucraina, altfel decât ca despre o „operațiune specială”, așa cum dictează Kremlinul.

Muratov a primit medalia Nobel pentru pace în octombrie anul trecut. Ulterior, a anunțat că va dona premiul în valoare de 500.000 de dolari unor organizații de caritate „pentru a oferi copiilor refugiați șansa unui viitor”.

Luni, de Ziua Mondială a Refugiatului, medalia sa Nobel de aur de 23 de karate va fi pusă în vânzare la New York.

Toate încasările vor merge către Unicef, pentru a ajuta copiii refugiați din Ucraina.

14:26 20.6.2022

Reacția Moscovei după de Lituania a interzis transportul mărfurilor către Kaliningrad

După ce autorităţile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancţiunilor Uniunii Europene, Kremlinul a apreciat luni că decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor mărfuri către Kaliningrad este „fără precedent" şi avertizat că va reacţiona.

Unica linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică trece prin Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat presei că decizia „încalcă totul". „Considerăm acest lucru ilegal. Situaţia e mai mult decât gravă,avem nevoie de o analiză serioasă în profunzime pentru a determina cum vom reacţiona", a adăugat el, potrivit Reuters.

13:49 20.6.2022

Josep Borrell: Blocada rusă a cerealelor e o „adevărată crimă de război”

Ministrul de externe al Uniunii Europene, Josep Borrell, a numit blocada rusă a exporturilor de cereale ucrainene o „adevărată crimă de război”, adăugând că sancțiunile blocului comunitar împotriva Rusiei nu au jucat niciun rol în criza alimentară globală.

Adresându-se jurnaliştilor în drum spre o reuniune a miniştrilor de externe ai UE, care are loc luni la Luxemburg, Borrell a spus că „nu sancţiunile europene crează această criză”.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG