Linkuri accesibilitate

Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei
Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina | Muratov își vinde medalia Nobel în sprijinul copiilor ucraineni. Ben Stiller, la Kiev, către Zelenski: Ești eroul meu

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 117 zi. Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămână privind acordarea statutului de ţară candidată.

07:34 20.6.2022

Zelenski: Începe o săptămână istorică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în discursul său către naţiune, că pentru Ucraina urmează o săptămână istorică, în care aşteaptă răspunsul cu privire la statutul de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană

„Începe o săptămână istorică. O săptămână în care vom primi răspunsul Uniunii Europene cu privire la statutul de candidată pentru Ucraina. Deja am primit o decizie pozitivă de la Comisia Europeană şi la finalul noii săptămâni vom primi răspuns de la Consiliul European. (..) Sunt convins că doar o decizie pozitivă este în interesul întregii Europe.

Voi susţine discursurile mele în această săptămână, inclusiv către europeni. Voi profita de orice oportunitate ca să susţin perspectiva europeană pentru Ucraina, pentru fiecare dintre noi, şi să strâng susţinători pentru noi”, a spus Zelenski.

El a menţionat că se aşteaptă la o ostilitate mai mare din partea Rusiei în aceste zile. „Şi nu doar ostilitate împotriva Ucrainei, ci şi împotriva celorlalte ţări europene. Ne pregătim. Suntem pregătiţi. Îi avertizăm pe parteneri”.

Zelenski a vorbit şi despre luptele din ţară. „Ocupanţii strâng forţe în direcţia Harkivului, în regiunea Zaporijie. Au lovit din nou infractructura de combustibil, vor ca situaţia legată de combustibili să se înrăutăţească. Bineînţeles, vom reacţiona. Luptele continuă în Donbas. Armata rusă foloseşte cele mai multe forţe ofensive acolo. Însă Severodoneţk, Lisichansk, Avdiivka, Krasnohorivka şi alte locuri rezistă. Aşa sunt oamenii noştri. Şi le sunt recunoscător tuturor celor a căror putere de astăzi înseamnă victoria noastră mâine”, a adăugat preşedintele ucrainean.


07:37 20.6.2022

Muzica artiștilor ruși, interzisă în Ucraina

Parlamentul Ucrainei a adoptat, duminică, o lege prin care se interzice difuzarea la radio și televizor muzica artiștilor ruși, dar și interpretarea acesteia.

Pe lângă muzică, Ucraina interzice și cumpărarea de cărți din Rusia, Belarus și teritoriile ucrainene ocupate, Crimeea și Donbas.

Pentru importul de cărți din țări altele decât Rusia și Belarus, dar care sunt în limba rusă, va fi nevoie de o licență specială.

07:39 20.6.2022

Ursula von der Leyen, despre aderarea Ucrainei la UE: Cred cu tărie că vom obţine o decizie pozitivă

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat duminică încrederea că Ucrainei i se va acorda statutul de candidat oficial la aderare, informează dpa.

„Cred cu tărie că vom obţine o decizie pozitivă, că vom obţine sprijin, că de acum cursul a fost stabilit", a declarat duminică seară von der Leyen pentru postul public german ARD.

„Desigur, aceasta este şi o decizie istorică pe care Consiliul European trebuie să o ia acum, dar pregătirile sunt bune", a spus ea, adăugând că este încrezătoare în perspectivele existente.

Declaraţiile preşedintei Comisie Europene survin după ce vineri instituţia pe care o conduce s-a declarat în favoarea desemnării oficiale a Ucrainei şi a Republicii Moldovei drept ţări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

08:37 20.6.2022

Doi voluntari americani care luptau pentru Ucraina, capturați de forțele proruse

Presa rusă scrie că doi voluntari americani care luptau pentru Ucraina au fost reținuți de separatiștii susținuți de ruși la Donețk, scrie CNN.

Cetăţenii americani Alexander John-Robert Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, şi Andy Tai Ngoc Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama, au fost intervievaţi de postul rusesc RT într-un centru de detenţie din aşa-numita Republică Populară Doneţk.

Cei doi americani au dispărut pe 9 iunie în timpul unei bătălii la nord de Harkov.

Canalele pro-ruse și pe rețelele de socializare au publicat vineri scurte videouri în care au apărut cei doi americani,

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat vineri pentru CNN că „au văzut fotografiile și videoclipurile acestor doi cetățeni americani capturați de forțele militare ruse în Ucraina” și că „monitorizează îndeaproape situația”.

Jurnalul unui băiețel din Mariupol arată ororile războiului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG