Linkuri accesibilitate

Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei
Un ursuleț de pluș atârnă într-un leagăn din fața unui bloc distrus de armata rusă în districtul Saltivka, o suburbie a orașului Harkov, din estul Ucrainei

Războiul din Ucraina | Muratov își vinde medalia Nobel în sprijinul copiilor ucraineni. Ben Stiller, la Kiev, către Zelenski: Ești eroul meu

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 117 zi. Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămână privind acordarea statutului de ţară candidată.

12:25 20.6.2022

Germania lucrează cu Polonia şi România pentru a majora exporturile de cereale ale Ucrainei

Germania sprijină Polonia şi România în vederea adaptării căilor ferate ale celor două ţări pentru a permite exportul milioanelor de tone de cereale blocate în Ucraina, din cauza blocadei maritime a Rusiei, a afirmat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, transmite Reuters.

„Şinele de cale ferată trebuie să fie modernizate, trebuie să avem vagoane de transport marfă adecvate, iar Guvernul german lucrează pentru remedierea problemei cu multe alte părţi”, a declarat oficialul german înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor de Externe din ţările UE.

Oficialul a adăugat: „Este clar că, în final, cu certitudine nu vom putea scoate din Ucraina toate acele cereale, dar dacă reuşim să trimitem la export o parte din ele, pe diverse rute, va reprezenta un ajutor în această provocare globală”.

12:21 20.6.2022

Ucraina a pierdut controlul asupra unui sat din apropierea orașului Severodonețk

Ucraina a anunțat luni că a pierdut controlul asupra localității Metolkin, un sat de la periferia orașului Severodonețk din estul Ucrainei, pe care forțele rusești încearcă de săptămâni întregi să-l cucerească integral.

Un oficial regional ucrainean a declarat luni că forțele ruse atacă în forță.

„Din păcate, în prezent nu controlăm Metolkin în apropierea centrului regional”, a declarat Serghei Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, care a spus că rușii și-au intensificat utilizarea artileriei și a rachetelor în regiune, potrivit CNN.

11:54 20.6.2022

Zelenski: Ne așteptăm la o activitate ostilă mai mare din partea Rusiei

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina ar trebui să se aștepte la „o activitate ostilă mai mare” din partea Rusiei, deoarece Uniunea Europeană analizează dacă Ucraina ar trebui luată în considerare în mod oficial pentru statutul de candidat

„Ar trebui să ne așteptăm la o activitate ostilă mai mare din partea Rusiei. Intenționat — demonstrativ. Exact săptămâna aceasta. Și nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene”, a spus Zelenski într-un video postat pe rețelele de socializare.

10:55 20.6.2022

Video care arată distrugerea din orașul Lîman, estul Ucrainei


O cameră video care a fost ținută de un soldat rus a surprins imagini cu devastarea din orașul Lîman, în estul Ucrainei. CNN arată că totul a fost filmat de un soldat numit „Rusak” pe 25 mai.

Camera video corporală a filmat imagini cu trupele ruse care nu întâmpină nicio rezistență când intră în clădirea administrativă de la Lîman, cu ferestrele sparte și interiorul devastat

CNN arată că urcând câteva etaje pe scări către acoperișul clădirii, un soldat rus ezită o clipă, înainte de a flutura steagul victoriei sovietice.

Fluturarea steagului este apoi arătată dintr-un alt punct de observație la nivelul solului. „Rusak” transmite comandanților săi prin radio: „Merg într-o pauză de prânz chiar acum. Am făcut totul conform planului. Fără pierderi. Activitatea inamicului a fost nesemnificativă”.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG